Husqvarna zitmaaier

Panthera Leo

Voor steeds meer mensen is de tuin het verlengstuk van de woonkamer. Dan is het logisch dat je er zo aangenaam en duurzaam mogelijk van wil genieten. Met het ontwikkelen van het concept voor de zitmaaier Panthera Leo (Latijn voor Leeuw) draagt Husqvarna hieraan straks een flinke steen bij. De elektrische grasmaaier zal zijn werk namelijk bijna fluisterstil verrichten, en bestaat uitsluitend uit volledig recyclebare onderdelen (cradle-to-cradle). Dat de innovatieve en futuristisch ogende Panthera Leo ook nog eens op een verrassende manier zeer gebruiksvriendelijk is, zal straks alleen maar extra bijdragen aan het tuinplezier. En de witte metallic lak maakt deze machine ook nog eens heel erg mooi!

Behalve in het minimale geluid dat de vijf (!) krachtige elektromotoren produceren, komt de gebruiksvriendelijkheid van de Panthera Leo ook tot uiting in het unieke lcd-scherm op het elegante en soepel draaiende stuur. De gebruiker kan hierop niet alleen de snelheid en het resterende vermogen van de oplaadbare accu lezen, maar ook hoe dicht hij bij boomwortels zit, op hoeveel millimeter het gras wordt gemaaid, wat de maaibreedte is en of er gevaarlijke voorwerpen in de buurt van de snijbladen dreigen te komen. Daarna is het eenvoudig om de bewegingen van de machine aan te passen met de makkelijk bedienbare stuurhendels.

Drie maaidekken
De beschrijving van het lcd-scherm geeft al aan welke mogelijkheden de Panthera Leo gaat krijgen. Husqvarna heeft de innovatieve zitmaaier uitgerust met drie maaidekken, ieder met een eigen ophanging. Daardoor zullen oneffenheden in het gazon geen enkel probleem zijn en kan het gras niet gescalpeerd worden. Door de maaicirkels niet schuin achter elkaar, maar naast elkaar in te stellen, kan de maaibreedte worden vergroot van 85 tot 120 centimeter. Zowel smalle als brede delen van het gazon zijn dan ook nauwkeurig en snel te maaien.
Erg veel haast is er overigens niet nodig. De Panthera Leo zal beschikken over een Lithium-batterijenset met een actieradius van ongeveer 2 uur, wat ruim voldoende is voor een gazon van zo'n 3.000 m2. 's Avonds kan hij aan het stopcontact om de volgende dag weer helemaal klaar te zijn voor gebruik. Het ontbreken van een dieselmotor zorgt er bovendien voor dat het onderhoud aan de machine niet gepaard gaat met vieze handen. Zo kan de moderne tuinliefhebber vooral genieten van het verlengstuk van zijn woonkamer, in de wetenschap dat de volledig recyclebare Panthera Leo met zijn groene energieverbruik het milieu niet onnodig zwaar belast.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist