Husqvarna grasmaaier

traploos instelbaar

Het maaien van het gras leidt bij ongeveer 85 procent van de Nederlanders vooral tot een voldaan gevoel, omdat het gazon er dan weer zo mooi bij ligt. Maar behalve tevredenheid is er helaas ook sprake van klachten, bijvoorbeeld omdat de bediening van de maaimachine te wensen over laat. De nieuwe ergonomische motormaaier LC53e van Husqvarna maakt aan veel ongemakken een einde, zoals het (te) vaak moeten legen van de opvangbak, of pijn in de rug of armen door een verkeerde houding. Eindelijk een machine die - ook letterlijk! - geen loopje neemt met de tuinliefhebber.

Een representatief onderzoek van online onderzoeksbureau FlyCatcher onder ruim 550 tuinbezitters toonde onlangs aan dat heel wat mensen lichamelijk en/of praktisch ongemak ondervinden bij het gebruik van een motormaaier. Bijna de helft vindt dat de verwerking van het grasafval niet handig is, 7 procent vindt de standaardsnelheid van de maaier niet goed en een op de vijftien klaagt over pijn in de rug of zere armen. En dat terwijl een motormaaier juist voor gemak bij het tuinonderhoud moet zorgen.

Efficiënte opvangbak
Met de motormaaier LC53e van Husqvarna is het grootste probleem, namelijk het vaak moeten legen van de opvangbak, verleden tijd geworden. Door een efficiënte plaatsing van maaidek én grasopvangbak wordt de laatste namelijk niet van opzij, maar van bovenaf gevuld, waardoor hij veel minder vaak hoeft te worden geleegd. Vele grasopvangbakken vullen zich vaak niet verder dan 50-60%, terwijl de vulopening aan de bovenkant van de opvangbak ervoor zorgt dat de volle 100% van de capaciteit wordt benut. Ook het leeggooien zelf is een stuk eenvoudiger. De bak zit namelijk op een zodanige manier aan de beugel bevestigd dat hij zonder bukken of knoeien recht omhoog kan worden gehesen.

De opvangbak hoeft nog minder vaak leeggegooid te worden bij gebruik van de speciale mulch-plug. Als deze - in een handomdraai - wordt geïnstalleerd, snijdt de machine het afgemaaide gras direct heel fijn (in millimeters), om het daarna als uitstekende mest vrijwel onzichtbaar over het gazon verspreiden. Deze functie bespaart op jaarbasis per 100 vierkante meter gazon al gauw ruim 200 kilo grasafval, wat -naast alle inspanningen van het afvoeren- in vele gemeenten ook nog flink wat kostenbesparing oplevert voor het laten ophalen van het GFT-afval.

Comfortabele werkhoogte
Pijn in rug en armen is met de LC53e motormaaier niet langer nodig. Zo is de handgreep van deze machine is traploos in hoogte verstelbaar, zodat altijd snel en handig de meest comfortabele werkhoogte kan worden ingesteld, bijvoorbeeld wanneer meer mensen dezelfde maaier geregeld gebruiken. Bovendien is de veiligheidshandel - die de machine laat stoppen als hij losgelaten wordt - geplaatst over de gehele breedte, en kan op elke gewenste plek worden vastgepakt. De motormaaier is daarnaast uitgerust met een automatische aandrijving, die vanaf de handgreep kan worden bediend. De snelheid van de machine kan dan vanaf de rustige start traploos aan de wensen van de gebruiker worden aangepast.

De LC53e heeft optioneel een elektrische startknop. Wie daar niet voor kiest, kan gebruikmaken van een extra brede hendel aan de startkabel De ergo serie is ok gerust met een B&S motor met easy start, waarbij niet gewerkt hoeft te worden met een choke en één keer trekken voldoende is. Andere kabels zijn niet te zien, want die zijn keurig in het frame weggewerkt en kunnen dus ook niet per ongeluk ergens achter blijven haken. Met een ergonomische hendel is de maaihoogte eenvoudig in te stellen.

 

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist