Husqvarna automower

maaien op zonnekracht


Wie zijn gazon dagelijks maait, krijgt het beste resultaat. Dit kostte echter tot nu toe veel energie en tijd. Met de nieuwe Automower Solar Hybrid van Husqvarna is er nu een duurzame oplossing. Dankzij het ingebouwde zonnepaneel en de accu’s gebruikt deze automatische maaier veel minder stroom dan een doorsnee elektrische maaier nodig heeft. Daarnaast is er geen afval, omdat het afgesneden gras direct als mest tussen de grassprieten wordt verspreid. En de tuinbezitter houdt tientallen uren over om onbezorgd van zijn duurzaam perfecte gazon te genieten.

Vakkundig gazononderhoud is een tijdrovende bezigheid. Voor mensen met een flink gazon vanaf zo’n 500 m2 is een automatische maaier daarom geen ‘hebbeding’, maar een serieus hulpmiddel om het gras altijd een goed verzorgde uitstraling te geven. De Automower Solar Hybrid van Husqvarna vult zijn rol als assistent-tuinman zelfs boven verwachting in. Het ingebouwde zonnepaneel zorgt ervoor dat de actieradius extra groot is, waardoor hij op de zeer zuinige accu’s nog langer achtereen kan maaien. Als de Automower Solar Hybrid het gazon in het groeiseizoen dagelijks maait, kost dat aan stroom gedurende die hele periode niet meer dan 25 tot 30 euro. Daar kan een elektrische maaier van (gemiddeld) 2500 kilowatt niet tegenop.

Millimeter per dag

De Automower Solar Hybrid doet zijn werk dagelijks. Rekening houdend met het tempo waarin gras gemiddeld groeit, namelijk een millimeter per dag, snijdt de Automower er ook dagelijks een millimeter af. Daardoor ligt het gazon er altijd perfect bij. Dat geldt ook wanneer het regent, want daardoor laat de Automower zich niet weerhouden. Dankzij het lichte gewicht van slechts 9 kilo zal de machine bij zijn werkzaamheden het gazon niet beschadigen, zelfs niet wanneer het drassig is. Waar de zelf maaiende tuinier na een paar weken slecht weer nog maar moet zien hoe hij het hoge gras zonder problemen kan maaien, weet de eigenaar van de Automower zich dan ook het hele jaar door verzekerd van een keurig gemaaid gazon.

Behalve maaien zal de Automower het gazon ook bemesten. Het in zeer kleine stukjes afgesneden gras wordt namelijk direct op het gazon achtergelaten. Dit levert het gazon ideale mest op, met altijd de geur van vers gemaaid gras. En het gazon ligt er door deze dagelijkse bemesting stralend bij. Bijkomend voordeel is dat er geen kostbare ruimte in de GFT-container wordt gebruikt. Zeker bij gazons met een flinke oppervlakte scheelt dit vele kliko’s per week.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist