Gardena

Snoeien in het najaar


Het tuinseizoen is in het najaar nog lang niet voorbij. De zon kan heerlijk schijnen en zelf buiten actief bezig zijn, is minstens zo gezond als een bezoekje aan een sportschool. Na een paar uurtjes klussen gaat de tuin als beloning zonder zorgen de winter in. Het najaar is eigenlijk een ideale periode om bomen, struiken en hagen te snoeien. Belangrijk bij snoeien is echter dat het juiste tuingereedschap gebruikt wordt. Dat maakt het werk licht en eenvoudig. Natuurlijk moet je wel weten wat je nu wel en niet kunt snoeien.

Struiken

Bij het snoeien van een sierstruik is het belangrijk om te weten wanneer de bloeitijd is. Bloeit de struik in het voorjaar (voor 21 juni), dan kan ‘ie in de herfst worden gesnoeid. Groene struiken kunnen zowel in het voorjaar, de zomer als in het najaar worden geknipt. Vergeet niet om op het model van de struik te letten. Gebruik een snoeischaar voor dunne takjes (tot 20 mm) of de Gardena boom- en struikschaar waarmee je ‘diep’ in de struik kunt snoeien.

Bomen

Vormbomen als leilinde (Tilia), dakplataan (Platanus) en trompetboom (Catalpa) kunnen in het najaar, zodra ze hun blad kwijt zijn, gesnoeid worden. Fruitbomen daarentegen kun je het beste in het  (vroege) voorjaar snoeien. Handig is de Gardena Comfort takkenschaar (type 500 BL). Deze lichtgewicht schaar maakt het snoeien van de taaiste takken een licht en eenvoudig werkje omdat het gebruik maakt van een speciale techniek die kracht vertwintigvoudigd. Bovendien worden de gewrichten ontzien door een ‘aanslagdemper’. Hoge takken kun je ideaal snoeien met een telescopische boom- en struikschaar. Gebruik voor dikke boomtakken de nieuwe beugelzaag van Gardena.

Hagen

Het najaar is een prima periode om voor de laatste keer dit jaar de haag nog even te knippen. De heg gaat dan mooi strak de winter in en de snoeiwondjes hebben dan van nachtvorst nog niet te lijden. Snoei strak: gebruik een heggenschaar of een speciale elektrische of accuheggenschaar.


Kijk voor meer informatie op: www.gardena.nl

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist