Gardena tuingereedschap

Watermeter

Duurzaam tuinieren betekent bewust en zorgvuldig omgaan met de natuur. Daarbij is het ook van belang een beter inzicht te krijgen in het waterverbruik. Doordat we in droge perioden vaak de tuinsproeier een tijdlang aanzetten, hebben we meestal geen idee hoeveel water er daadwerkelijk verbruikt wordt. Een schatting is natte vingerwerk, maar meten is weten! De nieuwe GARDENA watermeter brengt duidelijkheid doordat het handige apparaat exact aangeeft hoeveel water er wordt verbruikt.

Eenvoudig
De nieuwe watermeter van GARDENA is een praktisch hulpmiddel. Je kunt ’m eenvoudig aansluiten op de kraan of de tuinslang en een display geeft het verbruik aan. De digitale watermeter biedt vier mogelijkheden om het verbruik af te lezen: per dag, per seizoen, per sproeibeurt en het actuele verbruik. Instellen gaat eenvoudig want met één druk op de knop maakt je jouw keuze. De watermeter wordt geleverd met een batterij en dankzij een spanningsindicator weet je precies hoeveel power de batterij nog heeft.

Watermanagement
Het waterverbruik in huis is redelijk goed in kaart gebracht. Zo kost een gemiddelde douchebeurt in Nederland ongeveer 50 liter water, hetgeen grofweg neer komt op 10 liter per minuut. Het waterverbruik in de tuin is echter ‘natte vingerwerk’. Tuinliefhebbers hebben met het nieuwe apparaat eindelijk inzicht in het verbruik en zo weet je precies hoeveel water je aan het gazon en aan de planten geeft. Watergeven doe je vooral als het gazon ‘geel’ dreigt te worden en als het blad van de tuinplanten slap gaat hangen.

Test je kennis
Denk jij te weten hoe groot een waterdruppel is of hoeveel water een tomatenplant nodig heeft om een kilo tomaten te produceren? Doe dan vanaf half april mee met de mini-quiz op www.gardena.nl en maak kans op één van de drie iPads.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist