Bosch tuingereedschap

het hele jaar door

Het hele jaar door vraagt de tuin om aandacht. Tuinieren en snoeien is veel makkelijker geworden dankzij de vele lichtgewicht tuingereedschappen. Bosch bijvoorbeeld levert voor elk soort tuinonderhoud handzaam elektrische gereedschap. Het grote voordeel ervan is dat de apparaten snoerloos zijn. Zo kunt u overal eenvoudig bij. De tuingereedschappen van Bosch werken op Lithium-Ion accu's die zonder opladen lang genoeg mee gaan om een hele dag lekker in de tuin te werken. Hieronder een kort overzicht wanneer u elk gereedschap het beste kunt gebruiken.Januari

Als het niet vriest, kunt u in januari heesters, sier- en fruitbomen snoeien. Maar doe dit alleen bij droog en helder weer. Het ideale gereedschap hiervoor is de Bosch Isio buxusschaar of de Bosch Ciso tuinschaar.

Februari
Ook februari is een maand van snoeien, zolang het niet vriest. Hanteer de Bosch Isio buxusschaar of de Bosch Ciso tuinschaar vooral voor het snoeien van heesters en andere zomerbloeiende struiken.

Maart
Vanaf half maart wordt het druk in de tuin. Heesters die 's winters kunnen invriezen, zoals struikrozen, vlinderstruik, sering en struikmalva, kunnen worden gesnoeid. En hetzelfde geldt voor bolboompjes als trompetboom en bolacacia. Ook nu bewijzen de Bosch Isio buxusschaar of de Bosch Ciso tuinschaar goede diensten.

April
Wie nog niet klaar is met snoeien, kan hier in april gewoon mee door gaan. Daarbij kunnen nu ook groenblijvende hagen gesnoeid worden. Verder vraagt in april het gazon om aandacht. Zodra er weer groei zit in het gras, moet dit worden bijgehouden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het ontmossen van uw gras met de ontmosser (AMR 32 F). Voor het grasmaaien heeft Bosch verschillende Rotak-accumaaiers. Welke u het beste kunt gebruiken, hangt natuurlijk af van de grootte van uw gazon. Rotak-accumaaiers hebben een handige graskam om langs muren, perken en graskanten te maaien. Voor de finishing touch is de Isio grasschaar onontbeerlijk. En vergeet vooral niet de kantjes van het gras te knippen met de accu-gazontrimmers (ART 23 LI en ART 26 LI).

Mei
In mei staat alles in bloei en kunt u volop genieten van uw tuin. Nu bomen en struiken zijn gesnoeid, kunt u uw aandacht richten op de hagen. Voor het knippen heeft Bosch een fraaie reeks snoerloze accuheggenscharen (van AHS 48 LI tot en met AHS 540 LI). Pas op bij het snoeien hagen en andere dichte struiken wel op dat er geen vogel in zit te broeden

Juni
In de zomermaanden is het werken in de tuin vooral een kwestie van bijhouden. Het gras moet geregeld worden gemaaid, de heg geknipt en uitgebloeide rozen gesnoeid zodat ze opnieuw knoppen kunnen vormen. Wie daar aardigheid in heeft kan z'n buxushagen in vormen of figuren knippen. In sommige landen heeft deze hobby al een hoge vlucht genomen. Naast de Isio buxusschaar komt dus al het genoemde gereedschap van pas.

Juli
In juli staat het snoeien van coniferen en naaldbomen op de kalender. Verder kunnen bij heesters te lang gegroeide takken worden geknipt. Ook is het tijd voor het terugsnoeien van uitgebloeide rozen. Wie vruchtbomen in de tuin heeft, moet er met een lichte zomersnoei voor zorgen dat licht en lucht bij de vruchten kunnen komen.
Kortom, ook in juli gebruikt u het hele Bosch-arsenaal accutuingereedschappen, van Isio en Ciso tot en met de Rotak-accumaaiers en snoerloze heggenscharen.

Augustus
Vakantie. Gelukkig hoeft er in de tuin niet veel gedaan te worden. Alleen groenblijvende hagen snoeien, maar dat is zo gedaan met de accuheggenscharen.

September
Net als augustus is het in de oogstmaand in de tuin wat snoeien betreft vrij rustig, tenzij u natuurlijk uw eigen fruit en groente teelt. De heg geknipt, het gras gemaaid en u kunt alweer van uw tuin genieten.

Oktober
Het najaar is vooral de tijd van snoeien en onkruid verwijderen. Dat komt vooral omdat er dan tijd voor is, want de rest van de tuin vraagt dan niet zo veel aandacht meer. Rozen, heesters en hagen kunnen mooi bijgeknipt worden en desgewenst gestekt. Voor het knipwerk zijn de Isio- en Ciso-tuinscharen het aangewezen gereedschap.

November
Voordat de winter invalt, verschuift de aandacht naar het snoeien van de grote jongens in de tuin. Door nu bomen zoals esdoorn, berk, walnoot en vleugelnoot te kortwieken, groeien ze in het voorjaar des te sneller. Let er wel op dat het niet te koud is. Bij een beetje vorst kan het nog wel, maar u kunt beter niet meer snoeien als het kouder is dan een graad of 5 onder nul. Welk gereedschap u het beste kunt gebruiken, hangt af van de dikte van de takken. Behalve de Ciso-tuinschaar kan ook de heggenschaar met een speciaal mes voor dikke takken het snoeien vergemakkelijken.

December
Zorg ervoor dat uw tuin klaar is voor de eerste sneeuw valt. Het snoeihout kunt u prima gebruiken om vorstgevoelige planten te beschermen tegen nachtvorst.
En als dan de sneeuw is gevallen en u geniet van het mooie winterlandschap, is het werk nog niet gedaan. Uw tuingereedschap moet u grondig schoonmaken en in het vet zetten. Want voor u het weet, is het weer voorjaar en heeft u het weer nodig.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist