Tuintrends 2012

Warm Embrace, Utility en Sobriety

Inmiddels zijn de tuintrends 2013 ook bekend.

Wat zijn uw plannen voor het komende tuinseizoen? Laat u inspireren door de trends voor 2012: Warm Embrace, Utility en Sobriety.

De tuintrends zijn natuurlijker dan ooit. Je kunt de natuur in de tuin zien, voelen, horen, ruiken én proeven. Die intense natuurbeleving werkt als een warm, ontspannend bad. Het geeft energie om mee te doen met alle nieuwe ontwikkelingen, maar het is ook heerlijk om alles even los te kunnen laten. Daarvoor creëren we ons eigen stukje natuur; een groene vrijplaats waar je jezelf mag zijn. Natuurlijke produkten, maar ook kunstgras mag tegenwoordig

Door de toepassing van veel groen is de tuin een prettige plek om je even terug te trekken. En tegelijk moet het onderhoud eigenlijk niet te veel tijd kosten. En dat kan: met een goede keuze voor beplanting en andere materialen is het mogelijk om een groene, onderhoudsvriendelijke tuin te creëren.

De inrichting van de tuin neigt steeds meer naar gezellig. Er wordt niet gekozen voor één materiaal, maar voor een combinatie van verschillende natuurlijke materialen, bijvoorbeeld oud hout, ruwe bakstenen en gevlochten riet. Die diversiteit zorgt voor een geborgen, warm gevoel. Zelfs als je alleen in de tuin bent, voel je je niet verloren.

Al deze ideeën en ontwikkelingen zijn terug te zien in de tuintrends Warm Embrace, Utility en Sobriety. Om het u makkelijk te maken is elke tuintrend verbonden aan een tuintype.

Zo is Warm Embrace op het lijf geschreven van het blauw-groene tuintype. Dit tuintype houdt van tuinieren en ziet de tuin als zijn of haar visitekaartje. lees meer Warm Embrace

Utility spreekt vooral het gele tuintype aan, dat de tuin ziet als een gezellige buitenkamer waarin geleefd mag worden. Lees meer over Utility

Ten slotte is Sobriety de trend voor het zogenoemde blauwe tuintype dat zich graag wil onderscheiden met een designtuin. Lees meer over Sobriety

Natuurlijk is dit maar een greep uit alle tuintrends voor 2012 en gaan we het komende jaar nog veel meer trends aan u presenteren. Ook in onze rubriek Tuinontwerp kunt u flink wat inspiratie opdoen. Zodra u een tuin hebt waar u echt tevreden over bent is het van groot belang dat u deze ook goed kunt onderhouden. In onze rubriek Tuinmachines kunt u veel informatie vinden over het juiste materiaal. Een echte aanrader is het merk WOLF-Garten.

Het is niet zo moeilijk om een aantal leuke bloemen en planten te verzamelen, maar wilt u echt een tuin die in balans is en er het gehele jaar prachtich bij ligt dan raden wij u aan om met een goede hovenier of tuinarchitect in zee te gaan. De op WonenWonen gertoonde specialisten zijn erkend 5-sterrenspecialist en staan graag voor u klaar.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist