Mooie herfstkleuren

verlevendigen het terras

In de herfst laten bomen en struiken zich nog even op hun mooist zien, voordat de storm de blaadjes wegwaait. Schitterende herfstkleuren verwarmen de weg naar de winter. Geniet mee op het balkon en terras met een paar mooie planten in pot die opvallen door hun speciale kleur of vorm.

Het is een sport om steeds weer iets moois en nieuws te vinden dat opvalt. De glansmispel (Photinia) bijvoorbeeld is een laagblijvend struikje. Voor in pot op het balkon of terras zijn de bladhoudende varianten het mooist. Photinia 'Little Red Robin' is een een van de nieuwere kruisingen. Het struikje blijft compact en heeft in het voorjaar mooie donker paarsrode uitlopers.
Astelia 'Silver Mound' is een nieuwkomer vanaf het zuidelijk halfrond. De langwerpige bladeren komen vanuit de basis omhoog en zijn mooi zilvergrijs met rood getekend.

Alternatieven
Er zijn nog veel meer groenblijvende struikjes om mooie ombinaties mee te vormen op het herfstterras. Een paar voorbeelden zijn bergthee (Gaultheria procumbens) met mooie rode bessen, de Leucothoe met de prachtige vlammende verkleuring van het blad in het najaar, Skimmia met bloemknoppen of bessen en winterheide.

Winterhard
Bedenk wel dat niet alleen de struikjes winterhard moeten zijn. Ook de potten moeten tegen een stootje kunnen. Zet de struikjes daarom in vorstbestendige potten. Zet de planten 's winters als het echt vriest wat dichter tegen het huis en bij elkaar om ze te beschermen tegen de wind en de koude. Voorkom dat de grond uitdroogt en geef de planten regelmatig water.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist