Verkiezing Gouden Potlood

Tuinen van Appeltern

De ontwerpers van het Appeltern tuinenfestival presenteren een buitengewoon programma aan genodigden uit de groene vakwereld op zaterdag 19 September 2015. Tijdens een manifestatie die gekenmerkt wordt door verdieping en bezieling vindt tevens de verkiezing van ‘Het Gouden Potlood 2015’ plaats. Tien sprekers vragen aandacht voor het verhaal achter en de betekenis van de tuinen.

De opdracht van het Tuinenfestival van dit jaar was ‘een tuin voor Vincent.’ Vincent van Gogh was een schilder die al vele jaren kunstenaars en schrijvers blijft inspireren, door de nalatenschap van schilderijen en de uitgebreide brieven die hij stuurde en waarin hij zijn werk beschreef. De kunstenaar heeft ons niet alleen leren kijken naar de wereld, op zijn expressionistische manier, maar heeft in zijn kunst de bloemen, de tuinen en het landschap als grote thema’s gebruikt.

Ontwerpers werden voor de opgave gesteld hun interpretatie van het werk of het leven van Van Gogh ruimtelijk weer te geven. Meer dan vijftig ontwerpers uit België en Nederland schreven in met een ontwerp. Een professionele jury selecteerde de tien winnaars van de festivaltuinen 2015. De tuinen zijn afgelopen mei geopend en hebben zich inmiddels ontwikkeld tot 10 opmerkelijke tuinen.

Tijdens de bijzondere en informatieve middag zullen als ambassadeurs voor de tuinen o.a. spreken een kleurenexpert, een filosoof, een schilder, een fotografe, een ontwerper. Ook is er veel tijd voor persoonlijke ontmoeting en gesprekken.

De aanwezigen geven hun waardering over de festivaltuinen en bepalen daarmee de drie winnaars van het “Gouden Potlood”, in drie categorieën (beste ontwerp, meest inspirerend, en bijzonder gebruik van materiaal of beplanting). De uitreiking vindt aan het einde van het programma plaats.

Datum van deze unieke gebeurtenis is 19 September 2015 aanstaande, tussen 13.00 en 16.30 uur, in De Tuinen van Appeltern, op het terrein van het Tuinenfestival.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist