tuintruc

Bodembedekker van cacao


Een tuin heb je om van te genieten. Toch zijn er klusjes als onkruid wieden en plantenvoeding geven die eigenlijk regelmatig gedaan moeten worden. Slimme en milieuvriendelijke hulpmiddelen zijn daarbij steeds meer gewild. Werk bijvoorbeeld eens met cacaodoppen. Cacaodoppen zijn puur natuur en vormen niet alleen een decoratieve bodembedekker, maar door hun unieke eigenschappen gaan ze op natuurlijke wijze onkruid tegen, voeden ze de grond en zijn bovendien vochtregulerend. Bijkomend voordeel: slakken blijven op afstand en katten blijven weg bij de planten.

Onkruidpreventie

andere belangrijke eigenschap is de vochtregulerende werking. De bodem droogt minder snel uit en dat is bijzonder prettig want zo hoef je minder tijd en water te verbruiken aan het besproeien van de tuin.

Hosta’s

Menig tuineigenaar heeft hosta’s in de tuin staan. Een steeds terugkerend verschijnsel is dat slakken het blad van de hosta consumeren. Een laagje cacaodoppen rondom de hosta’s biedt de oplossing! Slakken vinden cacaodoppen namelijk zeer onprettig aanvoelen waardoor zij niet meer in de buurt van de hosta’s komen.

Eenvoudig

Cacaodoppen zijn zeer eenvoudig te gebruiken. Een laagje van vier tot vijf centimeter is voldoende voor een tuinseizoen zonder ergernis! Besproei de doppen na het strooien zodat het bodemleven direct gestimuleerd wordt.

Kijk voor meer informatie op: www.terrador.nl

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist