Tuinen van Appeltern

Winterfestival op 28, 29 en 30 november

Het Winterfestival op 28, 29 en 30 november is een feest voor de tuin.. en een feest in de tuin! Juist in deze tijd is er nog van alles te zien en te beleven. De herfstkleuren, de structuren van de bomen en struiken, de vruchten en de heerlijke geuren in het typische winterlicht boven water en veld. Met het Winterfestival sluit De Tuinen van Appeltern het tuinseizoen af, maar wordt ook het startsein voor een nieuw tuinjaar gegeven.

De tuin in…
Alle aandacht is er voor tuinplanten en tuinplannen; het is nu de tijd om daarmee bezig te zijn. Kwekers tonen hun collectie op de winterplantenmarkt en geven tekst en uitleg. Adviezen op het gebied van snoeien, bemesten en gazononderhoud worden uitgebreid gegeven door hoveniers. Sluit aan bij een praktische ‘doe’-rondleiding of krijg een persoonlijk schetsadvies!

Genieten
De wintertuin is om van te genieten. Hoe kunnen we zo lang mogelijk buiten blijven!? Het Winterfestival biedt oplossingen op allerlei manieren. Van modeshows met warme kleding tot winterbarbecue met streekproducten en glühwein, van verlichting tot presentaties van buitenhaarden, vuurkorven en praktische verwarmingselementen.

Winterse wereld
Het Winterfestival is veel meer dan alleen leerzaam! Men waant zich in de Middeleeuwen op het kampement met oude ambachten, een groep ganzen waggelt met hun hoeder door het park, er is een grote levende kerststal en winterse figuren doemen op. Even bijkomen? Neem dan een ritje met de arrenslee of de TukTuk of geniet van de winterse klanken van de koren en andere muziekgezelschappen.

Wintertijd is cadeautijd, dus bijzondere cadeaus en hebbedingetjes voor binnen en buiten zijn te vinden bij de meer dan 100 stands. Ook zijn indrukwekkende exposities van kunstenaars te bewonderen.

Decoraties en stillevens
Schoonheid zit vaak in hele kleine dingen; een geknakt takje, een gebroken dakpan, een bemost muurtje.. In de haast van alle dag blijven veel van dat soort pareltjes onopgemerkt. Doodgewone dingen die ineens heel mooi blijken te zijn door ze op een voetstuk te plaatsen. Toon, de natuurdecorateur van De Tuinen van Appeltern, maakt talloze stillevens van schijnbaar waardeloos materiaal. Tijdens het Winterfestival laten we die ingrediënten in zijn oorspronkelijke vorm zien. Enerzijds om te inspireren, anderzijds om opnieuw te leren kijken.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist