Nieuwe tuingrond

de beuk er in!


Hagen zijn sfeerbepalend voor de tuin en zorgen voor een groene basis, erfafscheiding en privacy. Er zijn veel hagen waar je voor kunt kiezen zoals laurier, conifeer of klimop, maar één van de populairste haagsoorten is de beukenhaag. De komende maanden zijn ideaal om beukenhagen te planten. En omdat een goed begin het halve werk is: kies voor speciale tuingrond zodat de beukenhaag meteen ‘aanslaat’. Succes verzekerd!

Beukenhaag

Een beukenhaag is niet alleen veel gevraagd vanwege het mooie frisgroene blad maar ook door het beperkte onderhoud. Een beukenhaag hoeft meestal maar tweemaal per jaar gesnoeid te worden. Er zijn twee soorten met verwarrende Nederlandse namen: beukhaag (Fagus sylvatica) en haagbeuk (Carpinus betulus). Fagus sylvatica is het hele jaar door bladhoudend; Carpinus betulus verliest in de winter zijn blad maar doet het uitstekend in ‘natte’ aarde. Het voorjaar (vanaf maart tot medio april) is een prima moment om een beukenhaag te planten. Het is geen moeilijke klus; graaf een sleuf en plant de beukenhaag. Op winderige locaties is het verstandig de haag te ondersteunen. Vul de grond vervolgens goed aan (rond de wortels) met een speciale potgrond voor beukenhagen zodat de haag gelijk ‘aanslaat’. Het is immers niet leuk als u maanden moet wachten voordat de haag ‘toonbaar’ wordt.

Gezonde start

Naturado heeft speciaal voor het aanplanten van hagen een nieuwe tuingrond ontwikkeld: “Naturado Beuken- en Hagengrond”. Deze grond bevat een slimme mix van organische grondstoffen als tuinturf, kalk en compost van beukenblad. Die laatste ingrediënt is onmisbaar voor een goede start. Bovendien is er zogenaamde ‘TerraCottem’ aan de grond toegevoegd waardoor water en meststoffen worden ‘opgeslagen’. Vervolgens worden water en voedingstoffen naar behoefte aan de beukenhaag afgegeven. Het resultaat: je hebt meteen plezier van je beukenhaag doordat er aanzienlijk minder uitval en betere wortelontwikkeling is.

Kijk voor meer informatie op: www.naturado.nl
}Linktekst{/objDealersLink}

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist