Mobilane groenconcepten

KAnt en klaar ecodak


Het ecodak van Mobilane, specialisten in kant en klare groenconcepten, is in de ons omringende landen een ware hype. Een dak met een natuurlijke begroeiing, die per seizoen van kleur verandert,  geeft een fraaier aanzicht dan kale daken. Maar ecodakken, met Sedum, zijn ook milieuvriendelijk, isolerend, nemen fijnstof op, verminderen de waterafvoer naar het riool en zijn waterzuiverend. Lokale overheden in o.a. Rotterdam, Den Haag en Amsterdam geven subsidies om het gebruik van ecodaken te stimuleren.

Eenvoudig plaatsen

De Mobiroof Ecodakbedekking bestaat uit gepatenteerde ‘cassettes’ gevuld met puimsteen voor drainage en opslag van regenwater. De cassettes zijn voorzien van vier soorten Sedum die het hele jaar door kleur geven. Leg de cassettes op het dak, klik ze aan elkaar en… klaar! Een ecodak is onderhoudsarm en perfect toe te passen op garage, tuinhuis, schuur, uitbouw en carport. Geschikt voor platte daken en daken met een lichte helling (tot 20%), zonder extra voorzieningen. De cassette met Sedum heeft een afmeting van 54 x 54 x 9 cm en is eenvoudig zelf te plaatsen via een intelligent kliksysteem. De cassettes zijn, indien noodzakelijk, gemakkelijk op maat te zagen of te knippen; de randen kunnen afgewerkt worden met een laagje grind zodat stormwind geen grip kan krijgen op de sedumcassettes. De Sedumbeplanting bestaat o.a. uit de soorten Album, Spurium, Acre en Hispanicum. Het gewicht per vierkante meter bedraagt ca. 40-46 kg (droog) en ca. 52-58 kg bij volledige verzadiging.

De Ecodakcassettes zijn verkrijgbaar bij tuincentra en via hoveniers.

Kijk voor meer informatie op: www.mobilane.nl

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist