Mobilane Geluidswerende schermen

Noisestop


Onder de merknaam NoiStop introduceert Mobilane BV uit Leersum geluiddempende schermen voor de tuin. Geluidsoverlast is de grootste woningirritatie van Nederlanders, zo blijkt uit recent onderzoek onder 1600 Nederlandse consumenten. Gelukkig zijn er technische ontwikkelingen en is er een nieuw slim product waarmee omgevingslawaai sterk te beteugelen is.

Minder lawaai

In Denemarken is een nieuw tuinproduct ontwikkeld op basis van een geluidabsorberende steenwol kern. De kant en klare geluiddempende schermen zijn eenvoudig tot een ‘stille schutting’ te verwerken. De lawaaistopper kan tot 270 cm hoogte opgebouwd worden. Daarbij hoeft geen gebruik te worden gemaakt van hefapparatuur. De dikte van het kant en klare scherm is slechts 11,6 cm. De standaardafmetingen zijn 90 x 200 cm, 90 x 100 cm, 45 x 200 cm en 45 x 100 cm. De schermen zijn geschikt gemaakt als ondergrond voor klimplanten zoals bijvoorbeeld de klimop (Hedera) en de klimroos. Met de nieuwe lawaaistopper wordt een gemiddelde geluidsreductie van 10 decibel gerealiseerd, gemeten op 150 cm hoogte, op vijf meter afstand van een geluidsscherm van 180 cm hoog. Hoe hoger de schutting, hoe beter het effect. Sinds de Deense introductie in 2006 is er in Europa zo’n acht kilometer geluiddempend scherm geplaatst. De verkoopadviesprijs per strekkende meter bij 180 cm hoogte is € 189,95 incl. btw.

Gezondheid

Lawaai leidt tot stress waardoor de gezondheid bedreigd kan worden. Volgens het European Environment Agency worden rond de 120 miljoen Europeanen geconfronteerd met een geluidsniveau van boven de 55 decibel en 50 miljoen Europeanen met een geluidsniveau van meer dan 65 decibel. Het gaat daarbij om lawaai van auto- en treinverkeer en omliggende industrie. De waarde van een woning met lawaaioverlast kan tot 12% lager uitvallen.

Kijk voor meer informatie op: www.noisestop.nl

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist