Koi kijken in Appeltern

10e Nationale Koi- en Vijverdagen

Drie dagen lang van vrijdag 8 t/m zondag 10 juni 2012, kunt u in Appeltern terecht voor ’s werelds meest mooie en meest bijzondere Koi vissen. Vanuit het hele land wordt een keur aan exclusieve karpers aangevoerd om ten toon te stellen aan het Nederlands publiek. De dieren worden onder deskundig toezicht ‘gestald’ in grote vats, voor iedereen zichtbaar, maar vooral ook keurbaar, want de eigenaren dingen in diverse categorieën mee voor de eerste prijzen.

Weken van voorbereiding gaan vooraf aan de Nationale Koi- en Vijverdagen in het tuinideeënpark van Appeltern. Drie mega grote geacclimatiseerde tenten zijn er gebouwd op de parkeerterreinen om de Koi vissen ten toon te stellen. Ook de handelaren in Koi artikelen worden op het nabijgelegen beursterrein in de gelegenheid gesteld hun laatste nieuwtjes qua techniek, voeding en verzorging te etaleren.

De All European Shinkokai Koi Show
De Champions-league voor de Koi viskwekers, daar draait het allemaal om deze dagen. KOI 2000, een vereniging van Koi liefhebbers, heeft vanuit Japan het recht verworven om ook de tweede Europese beauty test te organiseren. De Tuinen van Appeltern is als vanouds de locatie vanwege het enorme aantal vijvers en waterpartijen in de meer dan 200 voorbeeldtuinen. Het best bewaarde geheim van bijna elke Koi viskweker is de financiële waarde van hun grote liefdes, maar dat een beetje Koi de waarde van een dure bolide makkelijk overtreft moge duidelijk zijn.

Zien en gezien worden
De Koi dagen in Appeltern zijn een feest voor elke Koi- en vijverliefhebber. Het enorme aanbod aan karpers, apparatuur, planten, waterbakken en verlichting is ronduit fantastisch voor kleine en grote liefhebbers. Het evenement heeft veel weg van een reünie, de liefhebbers kennen elkaar van eerdere edities en spreken graag over hun ervaringen en nieuwste speeltjes. Overigens is in Appeltern die dagen meer te zien dan Koi vissen alleen. In het Japanse dorp kunnen workshops en demonstraties bijgewoond worden; u kunt dansen, schilderen, kalligraferen, bloemschikken, papier vouwen, en dat allemaal op z’n Japans. Een theeceremonie en zelfs een massage ontbreken niet op het programma.

Facts & Figures
Tijdens het Koi event dingen ten minste 550 verschillende Koi vissen voor de wedstrijd van mooiste Koi meeIn de wedstrijdbakken zit ruim 75.000 liter water wat continue ververst wordtDe KOI 2000 telt meer dan 4000 ledenIn Azië is de duurste Koi ter wereld voor € 250.000,- verkochtRuim 50 standhouders zijn vertegenwoordigd met hun producten en dienstenEr zijn 300 prijzen te winnenHet Koi event wordt gebouwd en ondersteund door 75 vrijwilligersHet showterrein is 30.000 m2 grootDe entree voor het Koi event inclusief bezoek aan De Tuinen van Appeltern is € 11,95 p.pDe Tuinen van Appeltern zijn gelegen aan de Walstraat 2a te Appeltern

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist