Bayer ongedierte bestrijding

Dor gazon door larven


Bij gele of bruine plekken in het gazon denkt de helft van de Nederlanders dat de grond verstikt is geraakt en de graswortels te weinig zuurstof hebben. Dat blijkt uit een representatief onder­zoek door Bayer Garden onder 523 Nederlanders waarbij een foto van een slecht uitziend, dor stuk gras getoond werd. Dat er ook larven in de grond kunnen zitten, komt bij slechts 6 procent in de gedachten op. Toch speelt ongedierte veel vaker een rol dan menigeen vermoedt; het is zelfs de meest voorkomende oorzaak van dorre plekken in het gras. Met Gazon-Insect bestrijdt Bayer Garden engerlingen, de larven van de mei-, juni- en rozekevers, die de wortels van het gras opeten. Met slechts één behandeling per jaar wordt een heel zomerseizoen ellende een­voudig voorkomen.

Het grootschalige onderzoek in opdracht van Bayer Garden toont aan dat er heel wat gazons onnodig slecht bij moeten liggen. Larven zoals engerlingen laten zich namelijk allesbehalve bestrijden door verticuteren (dit ziet 63 % van de ondervraagden als dé oplossing voor gras met gele, bruine of dorre plekken), opnieuw inzaaien (62%) of vaak met water sproeien (16%). Alleen een effectief middel tegen larven voorkomt dat er nog langer aan de wortels van het gras wordt gegeten. Slechts 4 procent van de ondervraagden noemt dit als oplos­sing.

Eén behandeling per jaar

De oorzaak van een gazon met dorre plekken is snel te ontdekken door een aangetast stuk met een schepje of schoffel open te halen. De engerlingen zijn door hun opvallende roomkleur en hun gekrulde vorm dan makkelijk te herkennen. Vervolgens is behandeling noodzakelijk om te voorkomen dat ook de rest van het gazon aan de eetbuien van de larven ten onder gaat. Met Gazon-Insect van Bayer Garden is daarvoor slechts één behandeling per jaar nodig. De beste vorm van behandeling is uiteraard preventief: door op het juiste moment in het jaar het gazon te begieten met Gazon-Insect, krijgen de engerlingen al bij voorbaat geen enkele kans meer.

Gazon-Insect voldoet aan de uiterst strenge Europese toelatingseisen en is voor huisdieren niet schadelijk, al wordt aangeraden om knaagdieren gedurende vier weken niet van het gazon te laten eten. Kinderen kunnen er gewoon op spelen, en de verdere verzorging van het gazon – zoals maaien, sproeien en bemesten – hoeft niet te worden onderbroken. Alle ver­de­re informatie staat in een zeer duidelijke folder die bij Gazon-Insect wordt meege­leverd.

Kijk voor meer informatie op: www.bayergarden.nl

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist