Terrasoverkapping vergunningsvrij bouwen

Is dit mogelijk?

Tegenwoordig zie je het steeds vaker een terrasoverkapping of veranda in de tuin waarin je lekker kunt genieten van de lange zomeravonden. Maar is het eigenlijk mogelijk om zo’n overkapping te bouwen zonder vergunning? Ja dit is mogelijk, mits je je uiteraard aan bepaalde richtlijnen houdt. Het bouwen moet namelijk voldoen aan de regels van het bouwbesluit. Een gerenommeerd bouwbedrijf, een zonweringzaak of een hoveniersbedrijf is vaak op de hoogte van deze regels en zou je kunnen vertellen of het wel of niet nodig is. Wij hebben een aantal richtlijnen voor je op een rijtje gezet.

1. Voor een overkapping die binnen de zone van 2,5 meter valt en niet hoger wordt dan 4 meter geldt bij de meeste gemeenten een vrijstelling van vergunningplicht.
2. Komt een overkapping buiten de 2,5 meter zone dan geldt dat het niet hoger mag zijn dan 3 meter en dat de grootte de 30m² niet mag overschrijden.
3. De totale oppervlakte van de overkapping mag nooit meer bedragen dan 50% van de tuin
4. Een overkapping mag niet dienen als een balkon of als een dakterras

Alles wat van deze regels afwijkt heeft vaak een vergunning nodig, maar nogmaals: dit verschilt ook per gemeente en het is vaak noodzakelijk je vooraf toch goed te laten informeren.

Zorg ervoor dat je goed de tijd neemt om te onderzoeken wat jouw wensen zijn en of je een overkapping met of zonder vergunning moet bouwen. Uiteindelijk wil je van de overkapping genieten en niet allerlei problemen krijgen. Een feit is natuurlijk wel dat je met een mooie overkapping tijdens een lange zomeravond dit snel vergeten bent. Om te voorkomen dat je een verkeerde keuze maakt of alsnog twijfelt of je een vergunning nodig hebt raden wij aan advies op te vragen bij een erkend 5-sterrenspecialist. Zij staan erom bekend om een eerlijk advies te geven en eventueel een overkapping op maakt te maken voor u, uiteraard volgens de richtlijnen. Zij weten namelijk vaak ook de richtlijnen volgens het bouwbesluit. Kies dus voor kwaliteit en zekerheid en informeer bij een bedrijf die de service verleent die je verwacht.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist