Treetrunktables

tafels uit een stuk oerhout


TreeTrunkTables bracht in oktober de grootste tafels uit één stuk op de Europese markt. De Woonbeurs Amsterdam beleefde hiermee en absolute (Europese) primeur.

Reeds gezaagd in 2005 en 3 jaar lang aan de wind gedroogd, zijn deze enorme formaten nooit eerder aan het publiek getoond. Behalve de afmetingen zijn ook de nerftekeningen van het - overwegend -  wortelhout  fascinerend door de holografische lichteffecten als de invalshoek van het licht verandert.

Het breedste tafelblad dat wordt tentoongesteld meet 2,7 meter breed, en 3 meter lang: bestaande uit één massieve plank welteverstaan. Maximale lengtes gaan tot 6 meter.

TreeTrunkTables werd in 2001 opgericht door ontwerper Mark van der Vlis en is gespecialiseerd in 'swamp' Kauri, zeldzaam en beperkt verkrijgbaar moerashout uit Nieuw Zeeland.

Omdat dit hout wordt opgegraven zijn de tafels zeer milieuvriendelijke producten, waarvoor dus geen levende boom omgezaagd hoeft te worden.

Het hout van komt enorme woudreuzen, die in vroeger tijden door natuurcatastrofes omver zijn gevallen en verzonken in moerassen. Doordat geen stromend water - met zuurstof - werd aangevoerd, konden deze oerbomen goed geconserveerd blijven.

Koolstofdatering heeft uitgewezen dat de ouderdom van dit moerashout teruggaat tot ver in de oertijd: van 3000 jaar tot soms ouder dan 35,000 jaar! De ouderdom heeft te maken met de hoogte van de moerassen t.o.v. de zeespiegel: hoe hoger het moeras gelegen, hoe ouder het moerashout.

Elke tafel is uniek en handgemaakt, waarbij 'natuurlijke' gaten in de plank vakkundig worden afgevuld met transparante epoxyhars, wat een mooi effect geeft, waardoor je als het ware in de plank kunt kijken. Klanten kunnen in de werkplaats zelf de plank uitzoeken die zij als tafelblad willen.

Salontafels met rvs poten op voorraad zijn er vanaf €1495,- incl.btw; massieve afmetingen in combinatie met een rvs onderstel vanaf €3.500,- incl.btw. Prijzen van afmetingen van 2,5 meter breed op aanvraag.

Achtergrond informatie TreeTrunkTables

TreeTrunkTables is bedacht en opgericht in 2001 door ontwerper en Mark van der Vlis. Het bedrijf is gevestigd in Harlingen op industrieterrein Oostpoort. Het is gespecialiseerd in 'swamp' Kauri, zeldzaam en beperkt verkrijgbaar moerashout uit Nieuw Zeeland en richt zich op het topsegment voor exclusieve en unieke tafels uit één stuk. Al het hout dat gebruikt wordt is opgegraven uit (voormalige) moerassen in Nieuw Zeeland. In de eerste jaren werden vooral planken ingekocht die al gezaagd en gedroogd waren, maar sinds 2005 zagen we onze eigen voorraden, dat het breedste en grootste assortiment kent in deze reuze afmetingen. We hebben in 2005 dan ook geïnvesteerd in een eigen kettingzaag van 3 meter lengte, om deze enorme afmetingen te zagen. De droogtijd aan de wind varieert van 2 tot 3 jaar, afhankelijk van de dikte van de planken.


Kijk voor meer informatie op: www.treetrunktables.com

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist