Thonet tafels

S 8000

Thonet presenteert een nieuw conferentietafelsysteem S 8000 van architect Hadi Teherani dat een krachtige uitstraling en hoge functionaliteit met perfecte kwaliteit en zichtbaar gemak combineert. Het tafelblad wordt gedragen door het roestvrijstalen frame en lijkt hierdoor te zweven als een sculptuur in de ruimte. Het roestvrijstalen frame loopt als een lint door in het tafelblad waar het een functioneel en centraal element van de tafel wordt. Multimediamodule, beamer, drankkoeler of opslagruimte kunnen naar keuze worden geïntegreerd.

Modern vergaderen
Comfort, bewegingsvrijheid, tijdsbesparing en de modernste mediatechnieken: de nieuwe conferentietafel voldoet aan de verwachtingen van de groeiende eisen die worden gesteld aan vergaderen. Zorgvuldig doordacht biedt het S 8000 programma voor een vergadering de volledige integratie van alle noodzakelijke technische componenten van mediatechniek. Alle wenselijke functies zijn zorgvuldig weggewerkt in het frame. Upgraden is in de toekomst niet nodig, alle wenselijke functies zijn reeds in het frame verwerkt.

Bij het ontwerp liet Hadi Teherani zich inspireren door de iconologie van de Frankenbergse onderneming: "bepalend aspect was de integratie van Thonet's klassieke ontwerptaal, die gebogen elementen als basis in vorm en constructie gebruikt", zegt de ontwerper. "De oplossing vond ik in een centraal frame, waarop de tafel ogenschijnlijk zweeft of balanceert en tegelijk toch absoluut stevig staat. "Mijn tweede gedachte was om met het roestvrijstalen frame het tafelblad te doorboren, waarbij de constructie ook de vorm is, met ook deze keer in het achterhoofd het klassieke motief van gebogen houten- en gebogen stalen buismeubelen, waarbij constructie en vorm één zijn", aldus Teherani. Het centrale frame, met draadloze integratie van vergadertechnologie, is bereikbaar vanuit elke zitplaats. (Zie voor het hele interview Met Hadi Teherani de bijlage).

Materialen, maten en mogelijkheden maatwerk
Het conferentietafelsysteem S 8000 biedt vele praktische oplossingen. Het functionele frame in het midden van het tafelblad integreert modulen voor mediatechniek, opslagvakken en drankkoelers, naar de individuele wensen van de gebruiker in te vullen. Verdere modules zijn in ontwikkeling. Kabels worden onzichtbaar weggewerkt in het frame. De afdekplaat van het frame is in roestvrij staal of geëpoxeerd verkrijgbaar. Tafelbladen zijn leverbaar in kersen, kunststof, Makassar, beuken, ahorn, eiken, essen, noten en wit of zwart gelakt. De S 8000 serie is beschikbaar in vijf verschillende maten. Het tafelblad heeft een royale breedte van 1,50 m en is leverbaar in de maten 2,70 m, 3,60 m, 4,50 m, 5,40 m of 6,30 m. Afhankelijk van de maat, biedt de tafel plaats aan 8 tot 22 personen. Andere maten zijn op aanvraag beschikbaar.

Hadi Teherani
Hadi Teherani werd geboren in 1954 in Teheran (Iran). In 1960 emigreerde hij met zijn familie naar Hamburg. Van 1977 tot 1984 studeerde hij architectuur aan de Braunschweig Technische Universiteit in Duitsland. Van 1998 tot 1991 gaf hij les aan de RWTH in Aken. Hij heeft tot 1990 gewerkt als freelance architect en richtte in 1991 samen met Jens Bothe en Kai Richter de Bothe Richter Teherani bureau voor architectuur op (BRT Architekten). In 2003 richtte hij de Hadi Teherani AG design company op waarmee hij wereldwijd naam maakte op het gebied van industrieel- en interieurontwerp. Hadi Teherani ontwikkelt ontwerpen voor projecten over de gehele wereld. Zijn werk is niet enkel in Duitse steden te zien, maar ook in Moskou, Istanbul en Dubai. Zijn ontwerpen hebben verscheidene prijzen gewonnen, inclusief de ‘Design Award of the Federal Republic of Germany', de ‘iF product design award' en de ‘Innovation Award for Architecture and Construction'.

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist