Team 7 tafels

flaye

Een tafel is een tafel - niet dus. flaye is een sensatie: stijlvast in zijn vormentaal, volgroeid qua functionaliteit. Een wereldprimeur die de uittrektafel naar een nieuw tijdperk voert. Want flaye stijgt ver boven esthetische maatstaven uit en openbaart zich als een hoogtepunt van ingenieursvernunft. De baanbrekende, volkomen nieuwe non-stop synchroon-uittrektechniek maakt het automatische, gedempte in- en uitzwenken van de geïntegreerde inlegbladen in luttele seconden mogelijk. Met slechts een intuïtief handgebaar leggen de inlegbladen zich in een mooie beweging op hun plaats en wordt de tafel groter, om rijkelijk plaats te bieden aan tot vier extra personen. Het onderstel van de tafel blijft bij deze verlenging op dezelfde positie. Een eenvoudig trekgebaar op het aanraakscherm, even intuïtief als het vergrotingsgebaar, activeert het vederlichte loopwerk aangestuurd door een gepatenteerd, complex binnenmechanisme. Een effect waarmee het hoogste wordt bereikt: bezieling.

De tafel flaye doorbreekt met zijn organische vormen en zinnelijke materialen de grenzen van het gebruikelijke en loopt op de tijd vooruit. Deze kwantumsprong puurt zijn kracht uit het spannende contrast tussen natuur en technologie, waarbij flaye met zijn zowel zinnelijke als formele esthetiek bekoort. Het is Jacob Strobel voortreffelijk gelukt samengebalde techniek in een authentiek, sluitend design te verpakken. flaye overtuigt vanuit elk gezichtspunt, door aangename, fijne proporties vol van lichtheid. Een in kleur contrasterende lederband, die de geïntegreerde techniek elegant verstopt en het tafelblad delicaat laat verschijnen, draagt bij tot de frisse uitstraling. Dit totaalbeeld blijft ook intact wanneer de tafel volledig is uitgetrokken.

De sculpturale vormentaal gaat een succesvolle synthese aan met het hoogwaardige natuurhout en toont met liefdevolle details de schoonheid van traditioneel handwerk, zoals het licht gebombeerde profiel van het drielagige paneel die de constructie van de middenlaag toont en als vormgevingselement integreert. Deze ambachtelijke uitstraling wordt ondersteund door de uitwijkende, conische poten met geraffineerde druppelvormige dwarssnede. Vanuit elke gezichtshoek wisselt het uitzicht. De stoel aye vormt een evenwichtige aanvulling op deze natuurhouten tafel. Met hun organische, bij elkaar passende lijnenspel en hoogwaardige materialen van hout en leder vormt dit tafel- en stoelensemble een formele eenheid met het potentieel een klassieker te worden.

De flaye tafel kreeg de prestigieuze red dot design award voor beste productdesign van 2013 toegekend. De red dot design award, uitgereikt sinds 1955, is een van de grootste en meest gerenommeerde designbekroningen ter wereld. In vakkringen is de red dot een teken van excellentie.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist