Eikenhouten tafels

7 prachtige voorbeelden

Veel mensen zijn dol op eikenhouten tafels. Ze zijn zwaar, robuust en massief, waardoor ze een bijzonder karakteristieke uitstraling hebben. Eikenhouten tafels passen door hun robuustheid goed in een industrieel interieur. Echter, als ze glad en strak zijn uitgevoerd worden ze ook gezien in moderne woonstijlen. Daarnaast worden de tafels vrijwel altijd in hun natuurlijke kleur gelaten, waardoor ze veel worden gebruikt in klassieke interieurs of in Scandinavische interieurs om een warme en knusse sfeer te krijgen. Kortom: eikenhouten tafels zijn ontzettend veelzijdig en worden toegepast in allerlei interieurstijlen.

1.      Eettafel ‘Oud’

Het tafelmodel ‘Oud van Hout’ heeft een robuuste, antieke uitstraling. Er wordt bewust gekozen voor het gebruik van oud hout, wat al veel heeft meegemaakt. Hier en daar zijn reparaties uitgevoerd, er zijn duidelijke oude noesten te zien en het hout is zo natuurlijk mogelijk gelaten. (zie afbeelding hierboven)

2. Boomstamtafel ‘Boss’

Deze bijzondere tafel is wel heel opvallend. Het tafelblad bestaat uit twee massieve planken van 8 centimeter dik, die rechtstreeks uit de boom gezaagd zijn. Het onderstel bestaat uit hetzelfde materiaal, wat de tafel een bijzonder robuuste uitstraling geeft.

3. Vergadertafel ‘Karel’

Vergadertafel ‘Karel’ heeft een veel gladder en strakker uiterlijk dan de voorgaande tafels. Dit maakt hem bijzonder geschikt voor de moderne woonstijl. Bovendien heeft deze tafel een elegant en uniek onderstel, dat fungeert als een echte eyecatcher.

4. Eettafel ‘Koper’

Hoewel het blad van deze eettafel bestaat uit massief en eeuwenoud eikenhout, is het onderstel van opvallend geborsteld roodkoper. Het bovenblad geeft de tafel een antieke uitstraling, maar het onderstel zorgt voor een bijzonder retro tintje.

5. Schraagtafel ‘Steun’

Als je schraagtafel ‘Steun’ even snel bekijkt, lijkt het alsof het tafelblad op twee schragen rust. Dit gezichtsbedrog is onderdeel van de vormgeving van de tafel. De gladde en strakke uitstraling en de glanzende afwerking maakt deze tafel ideaal voor het moderne interieur.

6. Eettafel ‘Strook’

Eettafel ‘Strook’ heeft een bedrieglijk eenvoudig design. Hij ziet er heel simpel uit, maar dat is tegelijkertijd ook wat zo opvallend is aan deze tafel. De tafel is massief en degelijk en past in vrijwel elke interieurstijl.

7. Luxe tafel ‘Otoh’

Wil jij graag een eikenhouten tafel, maar liever geen simpel rechthoekig model? Dan is luxe tafel ‘Otoh’ misschien wat voor jou. Deze elegante Scandinavische eettafel is ovaal van vorm en gemaakt van prachtig antiek Elmwood hout.

Deze zeven voorbeelden zijn maar een kleine greep uit de mogelijkheden die je hebt als je wilt kiezen voor een eikenhouten tafel. Bij voorkeur kies je natuurlijk voor echte design meubels, die smaakvol vormgegeven zijn. Een beunhaas die wat aan het knutselen is met hout levert over het algemeen minder mooie en bijzondere producten. Kies je voor een echte design eikenhouten tafel, dan is dit zeker een prachtige toevoeging aan je interieur!

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist