Slapen 2.0

Meer herstel en betere prestaties

Hoe beter sporters slapen, hoe beter de prestaties zijn. Slaap is namelijk één van de belangrijkste herstelmechanismen van het menselijk lichaam. Tijdens de diepe slaap komen unieke processen op gang die zorgen voor fysiek en mentaal herstel, iets dat topsporters hard nodig hebben, aangezien ze dagelijks veel van hun lichaam vergen.Slaap is dus cruciaal om beter te kunnen presteren. FreshBed combineert drie belangrijke elementen waarvan is bewezen dat ze van belang zijn voor een goede, gezonde en diepe slaap: temperatuur, hygiëne en ergonomie.

Temperatuur
Er zijn diverse ‘slaapverstoorders’ en uit onderzoek van de European Bedding Industries’ Association (zie afbeelding 1) blijkt dat de verkeerde temperatuur in bed als één van de belangrijkste oorzaken wordt beschouwd waardoor men slecht slaapt (31% in 2007 en 38% in 2011). Men plaatst dit nog boven rugklachten en een snurkende partner.

In 2013 werd door de Nederlandse neurowetenschapper en slaaponderzoeker Roy Raymann wetenschappelijk bewezen dat men met de juiste huidtemperatuur sneller, dieper en langer doorslaapt. (zie afbeelding 2)Met de introductie van FreshBed behoren onrustige nachten in bed als gevolg van het te warm of te koud hebben of overmatig transpireren tot het verleden. FreshBed is een innovatief, gepatenteerd en TÜV-gecertificeerd slaapsysteem. In een FreshBed zijn wetenschap, technologie en innovatie samengebracht.

De unieke combinatie van ventilatie met individuele temperatuurregeling houdt de lichaamstemperatuur constant tijdens de slaap en zorgt daarmee voor een betere en diepere nachtrust. Zoals er temperatuur regulerende sportkleding is, zo is er nu ook het eerste bed met thermoregulatie.

Hygiëne
De unieke combinatie van actieve ventilatie met op temperatuur gebrachte lucht voorkomt transpiratie. Transpiratie ontstaat wanneer het lichaam het te warm krijgt, dat gebeurt niet in een FreshBed, de temperatuur in bed blijft constant. Waar in normale bedden de matras per jaar zo’n 120 liter transpiratievocht per persoon opneemt, blijft de matras van FreshBed droog en vrij van vocht. Een FreshBed voelt dus nooit klam aan.

Door continu subtiel te ventileren met op temperatuur gebrachte lucht blijft de luchtvochtigheid in een FreshBed onder de 50% waardoor huisstofmijt, bacteriën en schimmels worden geweerd en geen kans krijgen om te overleven. (zie afbeelding 3)

De lucht in en om het bed wordt gezuiverd met een medisch HEPA-filter waardoor er vrij van allergenen, fijnstof en pollen geslapen wordt. Dat slaapt gezonder en schoner: vandaag de dag neemt de milieuvervuiling alleen maar verder toe en daarmee ook de voortdurende en groeiende achteruitgang van de kwaliteit van de ingeademde lucht, wat nadelige effecten heeft op de gezondheid.

Ook de luchtkwaliteit in huis is vaak ver onder de maat. Zo’n tachtig procent van alle woningen bevat een schadelijke concentratie huisstofmijt en bijna twintig procent heeft last van vochtplekken en/of zichtbare schimmels.

In een FreshBed slaapt u omgeven door gezuiverde lucht, en daar brengt u toch al bijna een derde van de dag in door. Een geruisloze unit onder het bed zuigt lucht uit de slaapkamer aan en filtert deze met een voorfilter en vervolgens met een medisch Hepa filter, om ze vervolgens door de matras heen ongemerkt naar het lichaam te brengen. De lucht die u inademt is gezuiverd: vrij van schimmels, pollen of fijnstof. Een schoon en gezond bedklimaat is het resultaat. Elke dag weer.

Ergonomie
De FreshBed matrassen zijn comfortabel door de pocketvering en zijn uitermate hygiënisch door de gebruikte materialen. Er is zelfs de mogelijkheid om een matras samen te stellen op maat naar uw lichaam (geen mens is hetzelfde) zodat het de perfecte ergonomische ondersteuning geeft en drukontlasting waar nodig krijgt, en zo spieren en gewrichten volledig kunnen ontspannen.

Voor wie?
Topsporters, zakenmensen, mannen en vrouwen met of zonder allergie, warmslapers of koelte zoekers, alleen of samen….. Iedereen slaapt heerlijk in een FreshBed, ervaart pure wellness en wordt fris en uitgerust wakker voor het leveren van de volgende prestatie. Of dat nu topsport is, het zakenleven of het dagelijks leven, iedereen levert op zijn manier zijn eigen prestatie. Slaap is de fundering van ons dagelijks leven. Alles wat we doen, zoals creativiteit, sociale contacten, eten, bewegen, sporten, wordt beïnvloed door onze slaap.

Maar voor diegenen die tot het uiterste willen gaan, zoals bijvoorbeeld Nadine Broersen, creëert FreshBed het ideale microklimaat voor het leveren van topprestaties. Vandaar dat FreshBed als beddenmerk exclusief 5-sterrenspecialist is. Want FreshBed weet wat het betekent om tot het uiterste te gaan voor hun klanten. Opdat zij ook weer tot het uiterste kunnen gaan, door de best mogelijke nachtrust!

Voor meer informatie kunt u mailen naar info@freshbed.com of bellen naar 020-4720816.

Afbeelding1:European Bedding Industries’ Association: de verkeerde temperatuur in bed wordt als één van de belangrijkste oorzaken beschouwd waardoor men slecht slaapt.

Afbeelding 2:Resultaten wat doet lichte huidverwarming voor slaap – Roy Raymann

Afbeelding 3:


Optimal humidity levels, Sterling

 

Kijk voor meer informatie op https://www.freshbed.nl.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bedden?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist