Wat ligt er op jouw bed?

Waar slaap jij het liefst onder?

Kies je voor een luxe, donzig dekbed? Of ben je een beetje ouderwets of nostalgisch aangelegd, en kies je voor een los laken met een deken erop? Wat je voorkeur ook is, waarschijnlijk is hij heel persoonlijk, en ben je eraan gehecht. Het is niet voor niets zo dat een vreemd bed altijd net wat minder lijkt te slapen dan je eigen vertrouwde plekje, met je eigen beddengoed.

 

Het gaat om te beginnen om de inhoud

 

Als we kijken naar waar we het liefst onder slapen, dan doet de inhoud er natuurlijk behoorlijk toe. Sliepen we vroeger bijna allemaal onder een deken, die op een los laken werd gelegd, zijn we tegenwoordig bijna allemaal wel overgestapt naar een dekbed. Een stuk makkelijker op te maken, comfortabeler en lekker zacht, zo luidt de collectieve mening hierover.

 

Dekbedden heb je in allerlei verschillende soorten. Er zijn exemplaren met een natuurlijke vulling en met een synthetische, bijvoorbeeld. Heb je de neiging om ’s nachts veel te zweten, dan is een natuurlijk exemplaar waarschijnlijk beter geschikt. Natuurlijke materialen als wol en katoen zijn namelijk beter in stand om vocht op te nemen dan de meeste synthetische. Daardoor zal je ’s nachts minder snel plakkerig of zweterig aan gaan voelen, wel zo prettig.

 

Hoe dik, dun, licht of zwaar een dekbed moet zijn is eveneens een persoonlijke keuze. Er zijn veel mensen die het heerlijk vinden om onder een zo zwaar mogelijk dekbed te kruipen. Het geeft ze een gevoel van geborgenheid. Er zijn er ook meer dan genoeg die dit juist verschrikkelijk vinden, en liever voor een stuk lichter exemplaar kiezen. Veel Nederlanders kiezen voor een dekbed van Cottonsuite dat aan kan worden gepast aan de seizoenen. Niet zo vreemd: in ons klimaat kan de nachttemperatuur in de winter meer dan 20 graden schelen met die in de zomer. Prettig als je daarbij altijd een dekbed van de juiste dikte kunt gebruiken.

Het oog wil ook wat

Dat dekbed, dat verpak je natuurlijk in een dekbedhoes. Ook daarin is weer volop keuze. Als kind wilde je vast en zeker een exemplaar van je favoriete stripheld, een sportclub of een ander vrolijk motief. Eenmaal volwassen worden onze keuzes vaak wat soberder.

Wist je dat je ook op het gebied van dekbedovertrekken veel keuze hebt als het gaat om het gebruikte materiaal? Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor het pure gevoel van een biologisch dekbedovertrek. Katoen is een natuurlijk materiaal, en dus wederom prettig om een plakkerig gevoel te voorkomen. Een satijn katoen dekbedovertrek is ook lekker luchtig, maar heeft door zijn glans wel een heel luxe uitstraling. Een mooie keuze als je graag kiest voor natuurlijke materialen, maar wel houdt van een beetje glamour in de slaapkamer.

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Dekbedden en kussens?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist