Waarom een traagschuim kussen

zo goed voor je is

Een goed kussen vinden, dat lijkt zo simpel, want welke winkel je ook in stapt, bijna overal hebben ze wel kussens in de schappen liggen. Warenhuizen, supermarkten en discounters hebben genoeg aanbod om door de bomen het bos niet meer te zien. De keus voor het juiste hoofdkussen is vaak niet klaar na een bezoek aan de discounter om de hoek. De prijs is vaak erg aantrekkelijk, maar dat is dan ook het enige voordeel. De juiste ondersteuning voor je hoofd, nek en schouders (waar het bij een hoofdkussen juist om gaat) is vaak ver te zoeken.

Er zijn gelukkig ook heel veel goede kussens te vinden. Maar dan komt de hamvraag, wat is het beste kussen voor mij? Allereerst is het dan van belang om te kijken naar je slaaphouding. Ben je een rugslaper, een zijslaper of een buikslaper. Buikslapers bijvoorbeeld slapen vaak ook zonder een hoofdkussen, terwijl dit eigenlijk helemaal niet goed is. Maar tsja, vind dan maar eens het juiste kussen.

Wat is een goed kussen voor zijslapers?

De zijslaper komt het meeste voor. Maar liefst 69% van de mensen slaapt het liefst op zijn of haar zij. Ook is dit volgens de geleerden de beste slaaphouding, de nek en de rug staan hierbij namelijk in een neutrale stand. Een goed hoofdkussen helpt je hierbij. Een hoofdkussen van traagschuim is hier uitermate geschikt voor.

Waarom een traagschuim kussen?

Wat zo mooi is aan traagschuim, is dat het ook voor elke andere slaaphouding geschikt is. Veel mensen wisselen namelijk gedurende de nacht van houding. Bij een traagschuim hoofdkussen is dit geen enkel probleem. Het vormt zich naar de contouren van je nek, schouder en hoofd en geeft je (welke houding je ook aanneemt) de juiste ondersteuning.

Traagschuim wordt ook wel memory foam genoemd. Het vormt zich naar je lichaam en het past zich heel makkelijk en snel aan aan je lichaam. Traagschuim ondersteunt als geen ander de drukpunten van je hoofd, nek en schouders. Hierdoor blijven je hoofd en ruggenwervels in een rechte en natuurlijke houding liggen. Door je lichaamswarmte en de druk van je hoofd vormt de traagschuim zich volledig naar de contouren van je hoofd en nek. Zo komen je spieren tot rust, wordt je bloedsomloop gestimuleerd en schep je alle voorwaarden voor een goede nachtrust.

Hoe lang doe je met een traagschuim kussen?

Er zijn verhalen dat een traagschuim kussen tot wel 8 jaar meegaat. Wij zijn vaak een beetje voorzichtig met dit soort uitspraken. Voor een traagschuim kussen kun je ervan uitgaan dat het kussen circa 5 jaar zijn kwaliteit behoudt. Dit is wel een gemiddelde, in geval van hevige transpiratie of medicijngebruik kan dit beduidend minder zijn. Wil je je kussen zo lang mogelijk mooi, fris en goed houden dan adviseren we altijd het gebruik van een molton. Zo’n katoenen kussensloop beschermt je kussen en verlengt de levensduur aanzienlijk.

Een traagschuim hoofdkussen is dus geschikt voor vrijwel iedereen. Een buikslaper adviseren we dan uiteraard een laag model. Het aanpassend vermogen van dit kussen maakt dat je altijd de ondersteuning hebt die zo nodig is voor je nachtrust. Rug- en nekklachten behoren vanaf nu tot het verleden, elke dag start je nu fris en uitgerust. Wie wil dat nou niet?

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Dekbedden en kussens?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist