Slabbink bedlinnen

Ontdek slapend Shakespeare

Absolute blikvanger binnen de nieuwe collecties van Slabbinck Home Creations is ‘Brody'. In een sierlijk maar eigenzinnig schrift onthult dit gracieuze bedlinnen beetje bij beetje de liefdevolle verzen van Shakespeare. Voor deze exclusieve collectie werkte Slabbinck sa-men met Brody Neuenschwander, een bekende kalligraaf die tekst en beeld spannend in elkaar laat overlopen.

De Texaanse kalligraaf Brody Neuenschwander woont al vele jaren in Brugge, thuisstad van Slabbinck Home Creations. Het moest ervan komen dat hij en ontwerpster Mirabel Slabbinck mekaars pad zouden kruisen... Het resultaat is intrigerende kalligrafie, geweven en gebor-duurd op een satijnen dekbedovertrek: ‘Brody', made in Brugge.

Brody Neuenschwander is vooral bekend van zijn kalligrafische bijdragen in de films van Pe-ter Greenaway. Voor Slabbinck Home Creations schreef hij de tekst van Shakespeares be-kendste sonnet - sonnet 116, ‘Let me not to the marriage of true minds' over de zielsverwant-schap tussen twee mensen - volledig uit in kalligrafie. Nog nooit oogde Shakespeare zo ei-gentijds.

Brody Neuenschwander: "Dat vormde meteen ook de grote uitdaging: het historische as-pect van Shakespeare laten rijmen met het traditionele en elegante van kalligrafie, zonder een eigentijds accent uit het oog te verliezen. Maar ik ben heel tevreden met het resultaat. Zelfs de inktspatten zijn geweven op de stof en geven de literaire verzen zo nog meer passie (lacht). Met dit bedlinnen kan je al liggend fragmentjes Shakespeare ontdekken, heerlijk toch?"

Met ‘Brody' verweeft Slabbinck de eeuwenoude kunst van kalligrafie met hoogtechnologi-sche innovaties, zoals het digitaal zetten van ketting en inslag. "Het is ronduit fascinerend om te zien hoe de kalligrafie zo tot leven komt. Net alsof ik op het linnen zelf heb geschre-ven. Het ene moment werk je in je atelier op papier, even later doe je de retouches op het scherm, zonder inkt of witte verf. Ik vond het heel leerrijk - textiel is dan ook één van mijn fa-voriete ‘kunstdragers'. Bovendien staat Slabbinck open voor nieuwe ideeën, wat bijdraagt tot een unieke samenwerking."

De subtiele kleuren van het bedlinnen - in satijn van Egyptisch katoen (500 TC) - laten de tekst helemaal tot zijn recht komen. Op het dekbedovertrek en het sierkussen staat in sierlijk zwart ‘Bonjour Amour' geborduurd.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Dekbedden en kussens?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist