Nuttige tips

Nuttige tips

Heb je ook een hekel aan het verzorgen van bedlinnen? In dit artikel lees je dat het veel gemakkelijker is dan je denkt!

Linnen wordt beschouwd als de sterkste natuurlijke vezel ter wereld. Maar ook de sterksten onder ons moeten met liefde en aandacht worden behandeld. Zo ook met beddengoed. Het is een duurzame optie en kan vele jaren meegaan. Maar daarvoor moet wel de nodige zorg worden besteed. Wees gerust, het is makkelijker dan je denkt! Hier een paar nuttige en eenvoudige tips over hoe met bedlinnen het beste kunt verzorgen.

De basics: wassen

Je kunt je linnen in een wasmachine wassen of met de hand, beide opties zijn goed. Voor beide methoden geldt dat de temperatuur 60°C of hoger moet zijn. Was altijd met vergelijkbare kleuren. Als je een wasmachine gebruikt, moet je deze niet overbelasten. Anders wordt het wasgoed niet goed schoon. Wist je dat je wasmachine het beste presteert met zacht water? Controleer ook altijd de aanbevelingen van de fabrikant voor de behandeling van de bedlinnen, aangezien deze per fabrikant kunnen verschillen.

Het verwijderen van vlekken

Als je per ongeluk morst bij een ontbijtje op bed of wat chocoladevlekken aantreft van de filmsessie van gisterenavond, kun je je beddengoed het beste zo snel mogelijk schoonmaken.Wat je kunt doen is een vlekkenreiniger gebruiken. Om er zeker van te zijn dat het veilig is voor de stof, kun je deze eerst testen op een onzichtbare plaats, zoals de binnenste naad. Breng een beetje vlekkenverwijderaar aan en wrijf het in met een wattenstaafje. Als de kleur van de stof in het wattenstaafje trekt, is de reiniger ongeschikt en zal hij de kleur van de het beddengoed verwijderen. Als het wattenstaafje wit blijft, is de vlekkenverwijderaar veilig te gebruiken.

Beddengoed bewerken met bleek

Het gebruik van bleekmiddel op linnengoed is op enkele uitzonderingen na niet aan te bevelen. Wasmiddel met bleekmiddelen kan worden gebruikt op wit linnengoed. Als je hardnekkige vlekken hebt op bijvoorbeeld je witte dekbedovertrek, kun je het beste bleekmiddel gebruiken dat geen chloor bevat, omdat het de sto vrij snel kan doen slijten.

Extra tips

Voor een extra nette uitstraling kun je beddengoed strijken terwijl het nog vochtig is. Maar het is net zo makkelijk om beddengoed aan een lijn op te hangen omdat het op deze manier niet super rimpelig wordt, maar toch die natuurlijke golvende linnen look behoudt.

Dit zijn de belangrijkste tips voor het onderhoud van bedlinnen. Zoals je ziet, heeft linnengoed niet veel speciale zorg nodig. En de voordelen van het slapen in heerlijk schoon beddengoed reiken veel verder dan alleen een betere slaapkwaliteit!

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Dekbedden en kussens?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist