Mirabel Slabbinck bedlinnen

Slapen in stijl

Wie Mirabel Slabbinck kent, weet dat haar collecties niet onopgemerkt voorbijgaan en steeds de aandacht trekken door hun creativiteit, klasse en exclusiviteit. Geen wonder dat haar nieuwste collectie tafel- en badlinnen zowel nationaal als internationaal reeds op heel wat belangstelling en appreciatie kan rekenen.

Voor deze collectie, liet Mirabel Slabbinck zich inspireren door thema’s uit de natuur. Vooral haar liefde en belangstelling voor vogels, insecten en zelfs paarden bepaalden hierbij de look en feel.

“Shavi” is een model waar vrolijke vlinders geborduurd worden op bed- tafel- en badlinnen in de kleuren die de klant bepaalt. Met het sierkussen van het model “Bava” zal je gegarandeerd een “uiltje vangen”, want die is er op geborduurd. Het laken en het dekbedovertrek van dit model, hebben een passend geborduurd kader. De initialen van de klant kunnen worden geborduurd in de siersteek van het model “Amona”, en het model “Kimu” heeft een meer abstracte, eigentijdse look. Kortom, een eigentijdse collectie met de typische stijl van Mirabel Slabbinck.

Materiaal
De volledige collectie wordt geproduceerd in de fijnste en zachtste kwaliteit van perkaal- of satijnkatoen en 100% Belgisch linnen, volgens de voorkeur van de klant. Maar soms durft Mirabel ook uit te pakken materialen zoals koeienvel, waarin ze het sierkussen “Pilusi” maakt, een mooi en gedurfd accent voor elk interieur.

Gepersonaliseerd
Typerend voor de hele Mirabel Slabbinck collectie is dat elk item uniek is en telkens gepersonaliseerd kan worden. Het is de klant die indien gewenst, zowel het kleur, het materiaal als het borduursel bepaalt. Maatwerk is dan ook de regel in het atelier dat zich in Brugge bevindt en waar een veertigtal stiksters gebruik maken van de meest recente borduurmachines en knowhow.

Een nieuwe designersstudio werd vorig jaar in gebruik genomen. Dit is een unieke, sfeervolle en lichte ruimte, waar zowel Belgische als internationale professionele klanten, stylisten en ontwerpers met de nodige egards worden ontvangen om hun projecten te bespreken.

Geschiedenis
We schrijven 1903 als Hendrik Slabbinck in Brugge start met een gespecialiseerd borduuratelier, Art Studio Slabbinck. Al snel groeit het atelier uit tot een bedrijf met wereldfaam in het confectioneren van liturgische gewaden, altaarlinnen en vaandels. Om de moeilijke periode tijdens WO II te overbruggen en het personeel niet naar werkkampen te moeten laten vertrekken, zetten Hendrik Slabbinck en zijn zoon Maurice hun medewerkers in om kopieën te borduren van werken van de Vlaamse Primitieven Jan van Eyck en Hans Memling. Kopieën die vandaag bewaard gebleven zijn in het familiearchief. In de jaren zestig doet de derde generatie haar intrede in het bedrijf: Dirk en Marc Slabbinck. Als artistiek verantwoordelijke ontwerpt Dirk de typische Slabbinck-stijl die nu wereldwijd bekend is en legt Marc de basis voor een internationaal verkoopnetwerk. Vandaag staat de vierde generatie aan het roer van de firma Slabbinck. Mathias Slabbinck en neef Viktor nemen het commerciële luik voor hun rekening, terwijl zus Mirabel de collecties tafel-, bed- en badlinnen vormgeeft. Na een opleiding aan de textielhogeschool van Gent specialiseerde zij zich aan het ‘Institut de la Mode’ in Parijs. Alle modellen worden in het atelier in Brugge vervaardigd van de beste natuurmaterialen. Het resultaat zijn exclusieve collecties van onberispelijke kwaliteit en met een tijdloze klasse.

 

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Dekbedden en kussens?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist