Fijnbeddengoed

kussens met karakter

Fijnbeddengoed en Kant Social Design lanceren een unieke collectie kleurrijke sierkussens. Deze kussens met karakter van ontwerpsters Marieke Wouters en Keziban Berber worden met de hand gemaakt door vrouwen van sociaal atelier Kant in Tilburg. Op basis van het stijlvolle ontwerp vlechten zij de sierkussens met een grote variatie aan stoffen en kleuren. Omdat de maaksters het kleurenpalet en de stoffen van ieder kussen zelf bepalen, hebben ze stuk voor stuk een geheel eigen karakter.De samenwerking tussen Fijn en Kant biedt de vrouwen van het sociaal atelier de kans om hun culturele achtergrond. creativiteit en vakmanschap in te zetten voor het creëren van prachtige social design producten. De sierkussens worden samengesteld uit stoffen die overblijven na de productie van het beddengoed van Fijn. Dit restmateriaal wordt dus niet weggegooid, maar krijgt een nieuwe bestemming. Zo heeft het project niet alleen een sociale functie, maar ook een sterk duurzaam karakter.

Ontwerpster Marieke Wouters: “Het is geweldig om te zien hoe de vrouwen van het sociaal atelier de ontwerpen oppakken en naar eigen inzicht verwerken tot unieke sierkussens. Hun persoonlijke ervaringen met handwerk en kleur zorgen ervoor dat ieder kussen een persoonlijk tintje krijgt. Uit het kleurenpalet spreekt het plezier en enthousiasme waarmee deze vrouwen werken. Belangrijk is ook dat zij met deze werkervaring de afstand tot de arbeidsmarkt op een prettige en vooral ook creatieve manier kunnen verkleinen.”

Arno Mieras, eigenaar van Fijnbeddengoed: “We zijn zeer enthousiast over de samenwerking met Kant Social Design. Het atelier ontwerpt en produceert prachtige handgemaakte producten die een waardevolle aanvulling op ons aanbod textielproducten voor de slaapkamer zijn. Daarnaast speelt het sociale karakter van dit project voor ons een belangrijke rol. We leveren nu op verschillende fronten een kleine bijdrage aan een betere wereld. De vrouwen doen concrete werkervaring op en extra voordeel is dat wij een goede bestemming voor onze reststoffen hebben. We zijn momenteel al in gesprek over uitbreiding van de samenwerking om bijvoorbeeld ook tafelkleden, servetten en andere textielproducten te gaan maken.”

De kussens zijn mooi, bijzonder, kwalitatief goed, maar ook gemaakt om de wereld een beetje mooier te maken! Een aanschaf waar je niet alleen jezelf een plezier mee doet.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Dekbedden en kussens?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist