De keuze voor een hoofdkussen

is een heel persoonlijke

Er zijn steeds meer hotels die op je kamer standaard verschillende soorten hoofdkussens klaar hebben liggen waar je uit kunt kiezen. Een beetje overdreven? Allerminst. Want om goed te kunnen slapen zal je echt een hoofdkussen moeten gebruiken dat goed bij je past.

Hoe slaap jij meestal?
Kun je nooit echt lekker slapen? Of word je vaak wakker met een stijve nek of rug, of hoofdpijn misschien? Dan is de kans heel groot dat je hoofdkussen weinig bijdraagt aan een goede nachtrust. Een kussen hoort je hoofd en nek goed te ondersteunen, zodat deze zich kunnen ontspannen en jij lekker kan slapen. Doet je kussen dit niet, dan is de kans groot dat je ’s avonds maar lastig een fijne manier kan vinden om in slaap te vallen. Of je wordt gedurende de nacht vaak wakker, omdat je niet lekker ligt. Niet zelden zal je in dat geval je dag beginnen met een stijve nek of hoofdpijn, terwijl het juiste hoofdkussen dat gemakkelijk zou kunnen voorkomen.

Om te bepalen welk hoofdkussen het best bij jou past zal je eerst een tijdje in de gaten moeten houden hoe jij het liefst ligt als je gaat slapen, en hoe je ligt als je weer wakker wordt. Op deze manier krijg je inzicht in je favoriete slaaphouding, en kun je hierop je hoofdkussen aanpassen.

Hoe je ligt bepaalt welk soort kunnen je nodig hebt
Als de meest ‘gezonde’ manier van liggen wordt door veel specialisten de rugligging genoemd. Op deze manier ligt je lichaam namelijk in de meest natuurlijke houding, en hoeft je kussen niet al te veel te corrigeren of op te vangen. Een kussen dat de holte tussen je schouders en je hoofd zodanig opvult dat deze precies je nek ondersteunt is wat je nodig hebt. Hoe dik je kunnen moet zijn verschilt per lichaamsbouw en dus per persoon. Probeer dit dus goed uit.

Slaap je op je zij? Ook dan is ondersteuning van je nek belangrijk. Vaak heb je in dit geval een wat hoger kussen nodig, dit is mede afhankelijk van de breedte van je schouders. Zorg dat je nek de juiste steun krijgt, dat voorkomt veel klachten.

De minst goede manier om te slapen, maar wel favoriet bij veel mensen, is de buikligging. Dit is een vrij onnatuurlijke houding, doordat je hoofd eigenlijk hoger ligt dan goed voor je is. Kies daarom voor een zo plat mogelijk kussen als je toch het liefst op je buik slaapt, zodat je dit effect zoveel mogelijk beperkt. Zou je op je buik slapen terwijl je een kussen voor rugslapers hebt, dan zijn klachten zeker op de lange termijn onvermijdelijk.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Dekbedden en kussens?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist