Met juiste dekbedovertrekken

De winter door

Niet iedereen is er even blij mee, maar de zomer is voorbij. Nog even en de klok gaat weer een uur terug, terwijl de temperaturen langzamerhand dalen. In de zomer is slapen soms een ramp door de hitte, in de winter kan de kou voor problemen zorgen. Gelukkig ben je nu nog op tijd om je voor te bereiden op koude nachten. Bijvoorbeeld door de juiste dekbedden en dekbedovertrekken in huis te halen.

Het juiste materiaal maakt het verschil

Ten eerste is het uiteraard verstandig om een dekbed te kiezen dat dik genoeg is, het liefst warmteklasse 1. Dons is een uitstekende vulling, verwerkt in een tijk van katoen. Sommige mensen kruipen liever onder de wol. Dat is ook lekker warm, maar het betekent wel dat het dekbed een stuk zwaarder zal zijn.

Katoen is met zijn ventilerende eigenschappen uitstekend voor een dekbedovertrek in de zomer. In de winter geven we echter de voorkeur aan warme dekbedovertrekken van flanel. Ook dit is trouwens gemaakt van katoen. Het verschil is dat het opgeruwd is. Het voelt daardoor heerlijk warm aan in de winter.

Bespaar met een vierseizoenen dekbed

Natuurlijk kun je een speciaal dekbed voor de winter kopen. Maar wij Nederlanders zijn nou eenmaal dol op besparen. Dus wat is de meest efficiënte oplossing? Juist, het vierseizoenendekbed. Zo’n dekbed bestaat uit twee delen, waarvan één deel doorgaans wat warmer is dan het andere deel.

In de winter knoop je beide delen aan elkaar, zodat je geniet van een heerlijk warm dekbed. Zodra de lente weer om de hoek komt, ontkoppel je beide delen en brand je niet direct je bed uit bij een beetje warmte.

Denk ook aan de afmetingen

Je verliest veel warmte via je handen en voeten. Juist daarom is het zo belangrijk om dekbedden en dekbedovertrekken in de juiste maten te kopen. Vooral de lengtemaat 200 centimeter wordt veel verkocht, maar geeft wat weinig speling.

Zeker wanneer je een lang persoon bent, zit je veiliger met een lengte van 220 centimeter. Zo blijven je voeten mooi onder het dekbed, ook als je wat ligt te woelen in je slaap. Overigens hebben veel mensen een hekel aan het opmaken van hun bed. Wat een gedoe, dat dekbed in de dekbedovertrek plaatsen. Gelukkig kun je nu ook dekbedovertrekken met rits kopen, waardoor je een hoop ergernis voorkomt!

En hoe zit het met de stijl?

Leuk, al die tips voor dekbedovertrekken en dekbedden. Kun je eindelijk lekker slapen, blijkt dat je slaapkamer er echt niet uitziet. Inderdaad, je wil ook dat je beddengoed een bijdrage levert aan het interieur. Wat zijn de laatste trends op dit gebied?

Wat ons betreft is het tijd om helemaal groen te gaan, wanneer je een nieuwe dekbedovertrek koopt. Het is een heerlijke, rustgevende kleur. Kies voor effen groen, of juist een model met prints van planten. Het geeft een lekker rustgevende uitstraling. En laat de slaapkamer nou net de plek zijn waar je tot rust moet komen. Al moeten we toegeven, dat je weinig meer ziet van al dat groen wanneer je het licht uitdoet...

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Dekbedden en kussens?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist