PVC vloer kopen?

PVC vloeren - Onverwoestbaar!

Het gebruik van PVC vloeren zit al een paar decennia in stijgende lijn en volgens medische bronnen zijn daar, naast het eenvoudige onderhoud en natuurlijke uitstraling, ook belangrijke hygiënische redenen voor. De PVC vloer lijkt daarmee nu al de vloerbekleding van de 21ste eeuw te zijn.

Onverslijtbaar

PVC is als materiaal echt totaal onverslijtbaar en al helemaal in vergelijking met andere materialen die worden gebruikt voor vloeren. Ruw geschat bedraagt de chemische levensduur van PVC maar liefst 140 jaar. Dat is 6 of 7 keer de levensduur van andere vloeren. Waar van andere vloeren niets zou overblijven na een behandeling, maakt de unieke chemische samenstelling van een PVC vloer overigens dat het ook bestand is tegen vele chemische producten. 

Veerkrachtigheid

Net als kurk of linoleum is ook PVC uiterst veerkrachtig en dus bestand tegen hoge druk. Waar een ander type vloer beschadigd zou zijn, mag je op een PVC vloer al eens iets laten vallen. Deze veerkracht draagt ook nog eens bij tot extra loopcomfort en helpt om pijnlijke voeten of gewrichten te voorkomen.

Terepareren

In tegenstelling tot andere vloeren is een PVC vloer wel te repareren na beschadiging. Een PVC vloer is thermoplastisch en kan dus immers gelast worden.

Hygiënisch

Volgens bronnen uit de medische wereld is PVC het materiaal voor gebruik in ziekenhuizen. Omdat de voegen kunnen gelast worden, is het waterdicht en kruipt er geen vuil tussen de voegen. Uiteraard heeft het naast de PVC vloer nog talloze andere toepassingen in hospitalen. Hierdoor kunnen bacteriënhaarden gereduceerd en het ontstaan van culturen van ziekenhuisbacteriën ondervangen worden.

Ook in de horeca is deze eigenschap van onschatbare waarde. In België en Nederland dienen alle bedrijven die met levensmiddelen of diervoeder werken voor een veilige productie van voedingsmiddelen te zorgen door het naleven van HACCP regels (Deze regels komen uit de Amerikaanse ruimtevaart. HACCP is de afkorting voor Hazard Analysis and Critical Control Points. Het is met andere woorden een risico-inventarisatie voor voedingsmiddelen). Naast optimale geschiktheid voor keukens, zal PVC ook bewijzen dat het geëigend is voor andere vochtige ruimtes zoals badkamers, keukens en sauna’s.

Onderhoud

Door de kwaliteiten van PVC (Polyvinylchloride) - dat chloor bevat - is het een materiaal dat uitermate gemakkelijk te onderhouden is. Dit draagt - zonder enige twijfel - bij tot de vorige eigenschap, hygiëne. Wel wordt aanbevolen om het reinigingsmiddel van de fabrikant te gebruiken.

Warm

Heel wat PVC vloeren zijn makkelijk te combineren met vloerverwarming en hoewel de vloer op zich warm aanvoelt als men erop loopt is PVC vlamdovend en brandveilig. Niet voor niets wordt het ook gebruikt voor elektriciteitsbuizen.

Recyclebaar

Onder normale omstandigheden kan PVC tot ongeveer 7 keer worden gerecycleerd. Daarmee is een PVC veel minder vervuilend Dan men aanvankelijk van plastics zou verwachten.

Isolerend

Je PVC vloer is het best vloermateriaal op de markt om te isoleren. PVC is geluiddempend, waterdicht en gasdicht.

Goedkoop

Hoewel PVC vrijwel alleen voordelen biedt, is het - voor wat de prijs aangaat - ook nog eens concurrentieel met andere vloersoorten. Betere kwaliteit voor een goedkopere prijs. PVC vloeren zijn de ontdekking onder de vloerbekleding!