Faber

Haarden


Officieel wonenwonen partner

Over Faber
Jan Gerrits Faber legde in Franeker (Nederland) de basis voor het huidige Faber met de oprichting van een grofsmederij. In de eerste decennia maakte de smederij naast haarden ook fietsen, schaatsen, hooi- en stropersen, bietensnijmachines en brandkasten. In 1926 werd het bedrijf verplaatst van Franeker naar Huizum, bij Leeuwarden. De aardgasbel in Slochteren zorgde in de jaren zestig in Nederland voor een run op gashaarden. Faber anticipeerde daarop met nieuwe producten en technieken. In de jaren die volgden werd via groothandel en detaillist geleverd en werd Faber marktleider op de markt voor schoorsteengebonden haarden. In 1996 kwam Faber als eerste met de gesloten verbrandingstechniek op de markt. Een techniek die later door menig fabrikant werd overgenomen.

Sinds 2000 maakt Faber onderdeel uit van de Ierse Glen Dimplex Group, wereldwijd de grootste fabrikant van elektrische verwarming en sfeerhaarden. Het totale concern telt ruim 8500 medewerkers en heeft een omzet van circa 1,5 miljard euro. Naast haar hoofdvestiging in Heerenveen heeft Faber ook vestigingen in België, de UK en Duitsland.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Faber haarden en kachels?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist