TV Beugel

Een thuisbioscoop met een tv beugel
Het gevoel van een thuisbioscoop is nu heel makkelijk te creëren door je televisie aan een tv beugel op te hangen. Met een groot scherm bepaal je de optimale kijkhoek en de perfecte kijkhoogte. Net als in de bioscoop. Hiervoor zijn er verschillende type tv beugels waar je uit kunt kiezen. Om de keuze wat eenvoudiger te maken, hebben we hieronder vast wat informatie voor je op een rijtje gezet.

Soorten tv beugels
De tv beugels kun je onderscheiden in drie types: de vaste tv beugel, de kantelbare tv beugel en de draaibare tv beugel. Met een vaste tv beugel hangt je tv strak tegen de muur. Je kunt deze dan niet draaien of kantelen. Een kantelbare tv beugel is handig als je de tv wilt kantelen om de kijkhoek te verbeteren. En met een draaibare tv beugel kun je de tv echt alle kanten op draaien. Zo kun je vanuit meerdere plekken in de kamer televisiekijken.

Speciale soorten
Het kan natuurlijk ook zijn dat je op zoek bent naar een speciaal type tv beugel. Zoals bijvoorbeeld een beugel met een extra lange arm (tot 1 meter) of een tv beugel die je op en neer kunt bewegen. Dit kan net handig zijn als je de tv ergens achter wilt laten verdwijnen.

Elektrische tv beugels
Wil je helemaal comfortabel van je tv beugel genieten?, dan is de elektrische tv beugel bij uitstek geschikt. Draait er zonlicht hinderlijk in beeld? Of ben je van de bank naar de keuken verhuist? Dan draai je simpelweg je TV door even op de afstandsbediening van je tv beugel te drukken.

De VESA-maat bepalen
Voor het bepalen van de meest geschikte tv beugel voor jouw televisie moet je zeker weten dat de tv beugel goed aansluit bij het merk van je televisie. Check dit altijd voordat je een tv beugel gaat aanschaffen. Een belangrijk kenmerk hiervoor is de VESA-maat. Met deze maat weet je of je het juiste formaat koopt. Het opmeten van de VESA-maat van je tv doe je als volgt: achter op je tv zitten schroefgaten, dit kunnen er 4 of 6 zijn. Deze zijn altijd op een bepaalde afstand van elkaar bevestigd. Als je deze opmeet en de horizontale én verticale afstand noteert dan heb je de juiste maat. Zo kun je een afstand meten tussen de schroeven van horizontaal 400 mm en verticaal van 200 mm. Dan heb je een VESA-maat van 400 x 200. De maximaal maat staat altijd bij het product aangegeven. Mocht je toch nog twijfels hebben, vraag dan bij een specialist in tv beugels de juiste informatie op.