5 tips om nog langer van je zwembad te genieten

Zwembadtips

Met een zwembad in de tuin is het op en top genieten. Je kunt een verfrissende duik nemen, langs de rand van het zwembad hangen of een heuse poolparty geven. De mogelijkheden zijn eindeloos, terwijl je in de komende jaren waarschijnlijk alleen maar meer tijd bij je zwembad door kunt brengen. De reden daarvoor is duidelijk: de zomers worden in Nederland alsmaar warmer. Uiteraard wil je ook de komende jaren van je zwembad genieten. Dat doe je door onderstaande tips op te volgen.

Tip 1: schaf een goede stofzuiger aan

Het is allereerst aan te raden om een goede stofzuiger af te sluiten. Dit is geen normale stofzuiger, maar een zogeheten zwembadstofzuiger. Deze stofzuiger maakt zijn rondjes over de bodem en verwijdert al het vuil van de bodem. Dit levert je dus een keurig schoon zwembad op.

Bijkomend voordeel is dat het vuil zich niet in filters kan nestelen. De filters gaan langer mee, waardoor je ook daar minder omkijken naar hebt. Goed onderhoud van een zwembad begint eigenlijk met een goede stofzuiger.

Tip 2: schaf een afdekzeil af

Het is ook aan te raden om een afdekzeil aan te schaffen. Dit zeil span je over je zwembad heen op de momenten dat je je zwembad (langdurig) niet gebruikt. Deze dekzeilen komen bijvoorbeeld in de winterperiode goed van pas. Dan maak je geen gebruik van je zwembad, terwijl er juist wel veel vuil in het zwembad terechtkomt. Dit voorkom je eenvoudig door een afdekzeil over het zwembad heen te doen.

Tip 3: eet en drink niet in het zwembad

Het is verleidelijk, maar eet en drink niet in het zwembad. Dit gaat namelijk altijd gepaard met vuil, bijvoorbeeld in de vorm van etensresten. Als deze etensresten in het water komen, wordt dit vanzelf gezuiverd. Dit kan op termijn echter voor een verstopping in de afvoer zorgen. Of het kan op een andere manier schade aan het zwembad aanrichten. Eet en drink daarom nooit in het zwembad.

Tip 4: meet regelmatig de waarden van het water op

Het is ook belangrijk om regelmatig de waarden van het water op te meten. Dit is niet zozeer belangrijk voor de levensduur van je zwembad, maar wel voor je eigen gezondheid. Blijkt nou dat de waarden van het water helemaal verkeerd zijn? Dan kan dit schadelijk voor bijvoorbeeld je ogen, haren en huid zijn. Meet daarom regelmatig de waarden op. Blijkt dat er iets mis is? Kom dan direct in actie.

Tip 5: kies voor zwembadverwarming

Tot slot is het een logische keuze om voor zwembadverwarming te kiezen. Dit kost in eerste instantie meer geld, maar je geniet hierdoor wel meer en langer van je zwembad.

Ook in het voorjaar en najaar kun je hierdoor van je zwembad gebruik maken. De verwarming warmt het water op, waardoor je nooit meer in het koude water hoeft te zwemmen.

Heb je op je huis zonnepanelen liggen? Dan valt het energieverbruik van de zwembadverwarming reuze mee.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Overig?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist