Politiekeurmerk Veilig Wonen

Voorkom een inbraak in uw woning

Een veilig huis in een veilige wijk, een veilig gevoel. Het zou vanzelfsprekend moeten zijn, maar dat is het niet. Woninginbraak en overlast komen nog steeds veel voor. Het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) maakt veilig wonen mogelijk.

GELEGENHEID
Het Politiekeurmerk Veilig Wonen richt zich op de gelegenheidsinbreker. De meeste inbraken (ongeveer 90%) worden gepleegd door gelegenheidsinbrekers. Dat is iemand die met een schroevendraaier of tang op zak langs woningen loopt en kijkt naar oude sloten en open ramen. Aan goede verlichting, stevig hang- en sluitwerk en degelijke ramen heeft hij een hekel. Hij houdt evenmin van oplettende bewoners en buren. Het Politiekeurmerk Veilig Wonen zorgt ervoor dat de gelegenheidsinbreker niet binnen drie minuten in uw woning komt. Na drie minuten houden de meeste inbrekers het voor gezien.

CERTIFICAAT VEILIGE WONING
Om het certificaat Veilige Woning te krijgen moet uw huis voldoen aan een aantal eisen op
het gebied van inbraakpreventie. In het kort zijn die eisen:
• Goedgekeurd en gecertificeerd hang- en sluitwerk op ramen, (garage/schuur)deuren en lichtkoepels.
• Verlichting bij buitendeuren.
• Een rookmelder op een centrale plaats op elke verdieping.
• Zicht op degene die voor de deur staat.

PROFESSIONEEL ADVIES
Om een inbraak te voorkomen en om uw woning aan de eisen te laten voldoen, kunt u professioneel advies inwinnen bij een erkend PKVW-bedrijf. Medewerkers van deze bedrijven hebben een gedegen opleiding gehad. Zij voldoen aan extra eisen op het gebied van kennis over woningveiligheid en klantgerichtheid. De preventieadviseur komt bij u langs om samen met u uw huis te bekijken. Hij of zij let op het hang- en sluitwerk aan uw ramen en deuren, controleert of u een rookmelder heeft en of uw woning 's nachts voldoende verlicht is. Op de website www.politiekeurmerk.nl vindt u het PKVW-erkende bedrijf bij u in de buurt.

STAPPENPLAN
Met de volgende vier stappen kunt u een woning veiliger maken:

STAP 1: Vraag een offerte aan voor een preventieadvies van een PKVW-erkend bedrijf.
STAP 2: Laat de maatregelen uitvoeren door een PKVW-erkend bedrijf
STAP 3: Na controle en goedkeuring van uw woning door een PKVW-erkend bedrijf, ontvangt u het certificaat Veilige Woning.
STAP 4: Stuur een kopie van het certificaat naar uw verzekeringsmaatschappij. De meeste maatschappijen geven een premiekorting op uw inboedelverzekering.
STAP 5: Een afgegeven certificaat Veilig Woning van het Politiekeurmerk Veilig Wonen is tien jaar geldig. Wilt u daarna een nieuw certificaat hebben, dan kan een PKVW-erkend beveiligingsbedrijf in opdracht van u opnieuw controleren of uw huis nog aan de eisen voldoet.

RISICOKLASSE-INDELING
Met het certificaat heeft u de zekerheid dat uw woning voldoet aan de standaardeisen voor inbraakpreventie. Voor zo'n 90 procent van de woningen is dit voldoende. Maar misschien heeft u wel een verzekerde waarde van de attractieve zaken van de inboedel van meer dan 50.000,- euro. Dan kan uw verzekeringsmaatschappij aanvullende eisen stellen, zoals een alarmsysteem. Neem bij twijfel contact op met uw verzekeringsmaatschappij.

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist