Keurmerk groenkeur

garantie in onzekere tijden


Zo vindt u een goede hovenier.
4 tips voor het vinden van een vakbekwame en betrouwbare hovenier waar u gegarandeerd van op aan kunt.

Tip 1: Vraag om garantie of een keurmerk

Hoveniers met het Groenkeur kwaliteitskeurmerk geven minimaal 12 maanden garantie op de aangelegde tuin. U krijgt zelfs bij de oplevering van uw nieuwe tuin een garantiecertificaat. Er zijn uiteraard ook hoveniers zonder keurmerk die garanties geven. Vraag ernaar.

Tip 2: Speel op safe

Als het per ongeluk toch mis gaat is het goed als u terecht kunt bij de Geschillencommissie Groen. Hier kunt u achteraf voor 45 euro uw recht halen als u gegronde klachten heeft. Hoveniers die zijn aangesloten bij de branchevereniging VHG en houders van het Groenkeur kwaliteitskeurmerk zijn door hun lidmaatschap automatisch aangesloten. Deze organisaties betalen de werkelijke behandelingskosten, die kunnen oplopen tot enkele honderden euro’s. Als u kiest voor een hovenier met het kwaliteitskeurmerk kunt u naast de geschillencommissie ook een handhavingsverzoek indienen bij Stichting Groenkeur. Dat geeft extra zekerheid voor een goede nazorg van uw nieuwe tuin.

   

Tip 3: Vraag om referenties

Vraag of u een tuin mag bekijken die de hovenier eerder heeft aangelegd in de buurt? Dat is niet alleen leuk, maar u ziet ook meteen de stijl van de hovenier. Kijk ook of de hovenier staat ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel? Op www.kvk.nl kunt u de naam van het bedrijf intoetsen, u weet dan meteen of u te maken heeft met een geregistreerd bedrijf. Een registratie verkleint de kans aanzienlijk dat u te maken heeft met een malafide ondernemer.

Tip 4: Kies alleen uit goede offertes

Een goede offerte bevat een uitgebreide werkomschrijving van alle onderdelen van de tuinaanleg. Alleen zo kunt u beoordelen wat u werkelijk koopt. Goede en vakbekwame hoveniers hebben geen enkele moeite met het maken van goede werkomschrijvende offertes. U ziet dus direct wie u in huis haalt. Let ook op of de hovenier algemene voorwaarden heeft bijgevoegd.

 

Kijk voor meer informatie op: www.groenkeur.nl

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist