Pastoe

Amsterdammer uit 1978


Precies dertig jaar geleden introduceerde het Nederlandse meubellabel Pastoe de ‘A’dammer’, een opvallende staande opbergkast van ontwerper Aldo van den Nieuwelaar (1944). Inmiddels is het een van de meest verkochte Nederlandse meubels ooit. Om dit heuglijke feit te vieren lanceert Pastoe een limited edition van dit icoon van de Nederlandse vormgeving.

EEN ICOON VAN DE NEDERLANDSE VORMGEVING
De A’dammer was de eerste kast met een rolluik uit één stuk. Deze deur verdween letterlijk als de kast werd geopend. Daarbij boden de ribbels van het rolluik een greep op elke willekeurige hoogte. Niet voor niets werd dit revolutionaire ontwerp onderscheiden met diverse prijzen, waaronder de ASID award (1980) en de prestigieuze Kho Liang Ie-prijs (1986). Ook werd de kast aangekocht door vooraanstaande musea als het Philadelphia Museum of Art en het Kunstgewerbe Museum in Berlijn. Tegenwoordig geldt de A’dammer als een icoon van de nationale en internationale vormgeving.

EEN ‘ECHTE’ PASTOE
De A’dammer is ook een sprekend voorbeeld van de trefzekere ontwerpvisie van Pastoe, dat al sinds 1913 meubels produceert in haar Utrechtse fabriek. Door de bewuste keuze voor een heldere vormentaal waarborgt de Pastoe-collectie esthetische duurzaamheid. Het zijn tijdloze meubels waarmee eindeloos kan worden gevarieerd in de meest uiteenlopende interieurs. Omdat alleen eenvoud en pure vormgeving ruimte laat voor aanvulling naar eigen smaak.
Ook weet de A’dammer telkens nieuwe generaties aan te spreken. Bij talloze families begon de kast in de woonkamer, waarna hij verhuisde naar de studeerkamer of de garage. Vervolgens ging hij ‘mee op kamers’ met een van de kinderen. Zij hebben de A’dammer herontdekt als designklassieker en pronken er wederom mee in de woonkamer. De vraag naar De A’dammer op designwebsites als bijvoorbeeld Funda is ongekend hoog.

LIMITED EDITIONKijk voor meer informatie op: www.pastoe.com

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist


Aanbevolen artikelen over Kasten: