Pastoe kastenprogramma's

25-jarig jubileum Vision

Het kastenprogramma Vision, ontworpen door Pierre Mazairac en Karel Boonzaaijer voor het Nederlandse merk Pastoe, viert dit jaar haar 25-jarige jubileum. Het uitgangspunt van Vision is één greeploze kubus in verstek in verschillende diepte, hoogte en breedtematen. Door de vele keuzemogelijkheden verrast Vision elke keer opnieuw. Een ontwerp met tijdloze schoonheid.

Om het jubileum te vieren ontvangen consumenten in het najaar bij aankoop van Vision bij een van de deelnemende dealers de Cirkellamp van Aldo van den Nieuwelaar cadeau.

Spraakmakend ontwerp
Vision is ontworpen vanuit de filosofie om een kast als compositie deel van de architectuur te laten zijn en past geheel in de ontwerptraditie van Pastoe. De kast moest naadloos overgaan in het huis en meer een spel van lijnen, vlakken en volumes en kleuren zijn, dan een traditionele kast. Hoe esthetisch het ontwerp ook is, het ging de ontwerpers en Pastoe wel degelijk ook om de functie van de kast.

Het ontwerp werd in 1985 geïntroduceerd in Milaan en was door haar soberheid direct spraakmakend. Een kast zonder grepen. Een mechaniek van een verborgen drukgreep dat destijds alleen voor de veiligheid in dure auto's werd gebruikt.

Vision blijft volop in ontwikkeling. Er wordt doorlopend gezocht naar nieuwe toepassingen en mogelijkheden. In het begin op frame, later als object aan de wand. Pierre Mazairac en Karel Boonzaaijer krijgen in ieder geval nog geen genoeg van hun ontwerp. 'Het geheim zit hem in de eenvoud. Vision is zo ingehouden en bescheiden dat hij nooit gaat vervelen.'

Een ‘echte' Pastoe
Hoe eenvoudig Vision ook oogt, de totstandkoming ervan was allesbehalve ongecompliceerd. De vorm waarop Vision is gebaseerd wijkt af van de doorsnee kasten, dus waren er voor Vision nieuwe machines nodig en moesten er speciale scharnieren worden ontwikkeld. De op 32 mm berekende standaard voldeed niet.

Het streven naar perfectie zit ingebakken in de cultuur van Pastoe en dat zal altijd zo blijven. Liever een volmaakt product dat een tijdje op zich laat wachten dan een product dat op tijd af is maar het nét niet is. Pastoe heeft als een van de weinige meubelbedrijven nog een eigen fabriek in Utrecht waar een groot deel met de hand wordt geproduceerd.

Persoonlijk meubel
De kast laat veel aan de verbeelding van de consument over. De mogelijkheden met kleuren en vormen zijn oneindig. Je kan er alle kanten mee uit. De modules lenen zich voor sideboards, tv-meubels of figuratieve kunstwerken aan de muur. De kast is niet alleen onderdeel van de wand, de wand wordt door schaduwwerking ook onderdeel van de kast. Vision is door zijn vormgeving goed te combineren met andere stijlen en merken. De kast laat veel ruimte voor aanvulling naar eigen smaak. Met Vision ontwerpt iedereen zijn persoonlijke kast.

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist


Aanbevolen artikelen over Kasten: