Pastoe kasten

Vision Cabinet

Precies 100 jaar geleden werd de kunstbeweging De Stijl opgericht; jonge kunstenaars als Theo van Doesburg, Piet Mondriaan en Gerrit Rietveld ontwikkelden een eigen signatuur rondom eenduidige principes. Streng en vrolijk tegelijk. De stijl van Pastoe is een voortzetting van die zoektocht naar eenvoudige, tijdloze principes. In 2017 eert Pastoe haar creatieve wortels met een  erie bijzondere uitgaven van de Vision Cabinet; elke uitvoering is genoemd naar een van de oprichters.

Rond 1917 werd in Leiden de kunstbeweging de Stijl opgericht, gemarkeerd met de uitgave van een eerste tijdschrift. Jonge kunstenaars als Theo van Doesburg, Piet Mondriaan, Bart van der Leck en Gerrit Rietveld ontwikkelden een eigen signatuur rondom eenduidige principes. Men ging uit van de primaire kleuren rood, geel, blauw. Daar kennen we de schilderijen van Mondriaan van. Ook in de architectuur werden de Stijl principes toegepast zoals in het Schröderhuis te Utrecht. Rechte vlakken die elkaar doorsnijden om ruimtes te creëren. Later transformeert de strengheid naar een ruimer palet van abstracte vormen en kleurcombinaties.

De stijl van Pastoe is een voortzetting van die zoektocht naar eenvoudige, tijdloze principes. Onze kasten zijn ontwerp experimenten op het snijvlak tussen kunst en architectuur, het werkterrein van de Stijl-beweging. In onze producten is het DNA van die enthousiaste jonge ontwerpers en kunstenaars uit 1917 terug te vinden. Wij vieren dit jaar de oprichting van deze invloedrijke beweging een eeuw geleden. We hebben ons laten inspireren door het werk van Theo van Doesburg, Bart van der Leck, Piet Mondriaan, Vilmos Huszár en Gerrit Rietveld. Dit levert een serie bijzondere composities op, genoemd naar de oprichters van de Stijl.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist


Aanbevolen artikelen over Kasten: