Moduloo kastensysteem

Vertrouwd concept in nieuw jasje

Moduloo is een kast die gebruik maakt van een systeem, dat eind jaren 50 is uitgevonden door Sir Georges Henry Kewly. Enthousiast over de constructie en mogelijkheden van dit modulaire kastsysteem heeft de firma Kewlox Ltd. in Engeland in de vroege jaren zestig aan diverse partijen een licentie verstrekt om het kastsysteem te fabriceren en op de markt te brengen. Met name in Engeland zelf, maar ook in België en Argentinië.De licentiehouders brachten en brengen de kasten onder andere onder de merknamen Furnix, Modulares Rodrigo en Kewlox op de markt. Aan de basis van het bijzondere systeem zelf is door de tijd weinig veranderd. De Nederlandse licentiehouder echter heeft er, vanaf 1997 toen de kasten onder de naam Kewlox ook op de Nederlandse markt werden gepresenteerd, veel aan veranderd en toegevoegd. In Nederland is het systeem zeer populair geworden door de vrolijke en diverse kleuren, de eigentijdse en praktische eigenschappen maar vooral omdat het als designproduct door de klant zelf online samen te stellen is.

(Citaat: Bijlage v/h magazine Feeling 31 oktober 2014. Interview met CEO Kewlox BE.)

“De Nederlandse Verdeler, Lodewijk van Walraven die zelf ook designer is, kwam bijvoorbeeld met het idee om nieuwe kleuren en materialen, zoals licht doorschijnende Perspex panelen te gebruiken. Het was ook hij die de topdesigner Piet Hein Eek heeft uitgedaagd een eigen versie te ontwerpen met panelen van rood koper of met de bekende sloophout-print.”

Verbeteringen aan ‘oeroud’ populair product
Omdat de octrooien en patenten, vanwege de leeftijd van het systeem, inmiddels allang verlopen zijn, heeft Lodewijk van Walraven besloten Kewlox achter zich te laten en, in samenwerking met LR Furniture en Lundia, een nieuw product op de markt te brengen met een aantal wijzigingen en vernieuwingen op het oude systeem. Dit vraagt natuurlijk ook om een nieuwe naam: Moduloo. Zijn conceptvisie en ideeën over het bestaande systeem heeft hij meegenomen naar Moduloo. En het resultaat mag er zijn. De bestaande Frost Perspex panelen die zorgen voor een bijzonder licht- en kleureffect zijn natuurlijk ook bij Moduloo verkrijgbaar. Hetzelfde geldt voor de door Piet Hein Eek ontworpen collectie.

Kleurcollectie en het aantal onderdelen zijn uitgebreid en voegen zo nieuwe mogelijkheden toe. Lodewijk besteedt veel aandacht aan het verbeteren en ontwikkelen van het systeem, waarbij hij tevens gebruikmaakt van de input van klanten en gebruikers .

Samenwerking met Lundia
Moduloo is online verkrijgbaar maar wordt, met ingang van dit voorjaar, ook verkocht bij een aantal Lundia winkels.De samenwerking behelst vooral het delen van kennis op het gebied van online marketing en de fysieke showrooms. René Lievers, bestuurder van de franchiseformule van Lundia in Nederland: “Wij hebben als Lundia onze naam reeds gevestigd met de Lundia winkels. Met Moduloo in het assortiment breiden we nu uit op het gebied van online marketing, webverkoop en de mogelijkheid om zelf digitaal je eigen kast samen te stellen.” De samenwerking houdt ook in dat de kasten van Moduloo per direct via www.lundia.nl en in de Lundia winkels in Utrecht en Den Haag verkrijgbaar zijn. In de nabije toekomst zal de Moduloo collectie ook in andere andere Lundiawinkels te vinden zijn. Verder kunnen de kasten via een configurator op www.moduloo.nl zelf worden samengesteld en besteld.

Van Walraven en Lievers sluiten niet uit dat in de toekomst ook op het gebied van design meer samen gewerkt gaat worden. Van Walraven: 'We werken vaker met ontwerpers en op het vlak van materialen wordt het ook steeds interessanter, dus wie weet rollen daar verrassingen uit.” Met Moduloo en Lundia gebroederlijk naast elkaar is de website www.leukekasten.nl geboren; een platform voor nieuwigheden en curiositeiten op het gebied van kasten.

Over Moduloo
Moduloo maakt gebruik van het in 1958 door Sir Henry Kewley uit Engeland ontwikkelde kastsysteem waarbij houten latten in stalen hoekprofielen worden geklemd zodat een stevig geraamte ontstaat. Het Moduloo systeem is een bijzonder uitgekiend systeem dat gemakkelijk in elkaar kan worden gezet zonder gebruik van schroeven of lijm. Het stevige geraamte van de Modulookast bestaat uit hoekprofielen en houten latten die in en aan elkaar worden geklemd. Dankzij de verschillende hoogtes en breedtes van de onderdelen is het systeem uiterst flexibel, multifunctioneel en geschikt voor elke ruimte in huis.

Ook is het mogelijk om na verloop van tijd de uitstraling van de kast aan te passen door eenvoudig de panelen te vervangen.

De Moduloo kasten worden in Europa geleverd door LR Funiture in samenwerking met Lundia.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist


Aanbevolen artikelen over Kasten: