Kasten van Pastoe

Kast systeem Motion


Motion is een flexibel kastsysteem, ontworpen door de Duitse kunstenares Elisabeth Lux. Het bestaat uit losse elementen die in een serie van twee, drie of vier aan elkaar worden geschakeld. Hoogte, diepte en kleur van de opstelling kan variëren, wat de consument een ongekende unieke keuze biedt.


FLEXIBELE EENVOUD
Eén herkenbare vorm met een schijnbaar onuitputtelijk bron aan variatie – dat is de essentie van Motion. Dit modulaire kastsysteem is opgebouwd uit twee, drie of vier elementen van verschillende diepte en is verkrijgbaar in vier verschillende hoogtes. Bovendien kan er eindeloos met kleur worden gevarieerd – naast de ‘designers choice’ van zeven speciaal geselecteerde kleuren door Lux is Motion leverbaar in de 66 vaste kleuren uit de Pastoe-collectie. Ieder element kan naar eigen invulling een kleur krijgen, waarbij de achterzijde van ieder element in een afwijkende kleur gekozen kan worden.
Motion is verrijdbaar wat de flexibiliteit en ook het karakter vergroot. Het kan eenvoudig worden verplaatst van bijvoorbeeld een subtiele opstelling in één lijn langs de muur tot een indrukwekkende blikvanger centraal in de ruimte.
Doordat de wielen naar binnen zijn geplaatst lijkt de kast te zweven boven het vloeroppervlak. Het ontwikkelen van de wielen en het scharnier bleek overigens een van de grootste uitdagingen in het ontwerpproces. De scharnieren moesten onopvallend zijn, zowel in open en gesloten toestand van de kast. De ontwerpafdeling van Pastoe ontwikkelde een speciale techniek die uitkomst bood: een ragfijn, rond scharnier van aluminium die wegvalt in de hoeken van de losse elementen.
Zo flexibel als de toepassingen en opstellingen zijn, zo archetypisch is de vorm. De pure uitstraling wordt bepaald door haar geometrisch eenvoud. Details als wielen en scharnieren bepalen de kwaliteit en geven de kast haar zuivere uitstraling.


ELISABETH LUX
Motion is een ontwerp van de Duitse kunstenares Elisabeth Lux (1955). Zij liet zich inspireren door het ouderwetse sieradendoosje. “Ik zocht een kast die als een verrassing oogt en ook iets persoonlijks heeft. Als je de kast opent, dan vouwt hij zich als het ware om je heen, als een warme deken. Dan zit of sta je echt ín je kast, omringd door je meest dierbare spullen.”
In haar woonplaats Berlijn legt Lux zich voornamelijk toe op het maken ruimtelijke sculpturen met een zuiver horizontaal en verticaal lijnenspel. Variatie brengt ze aan met maatvoering en kleurgebruik. Dezelfde vormtaal was ook haar uitgangspunt bij Motion. Het kastsysteem oogt als een ruimtelijke object en heeft een praktische functie. “Motion is een combinatie van vormgeving, minimal art en beeldhouwkunst”, aldus Elisabeth Lux.

PASTOE
Het flexibele kastsysteem Motion sluit naadloos bij aan bij de ontwerpvisie van Pastoe. ‘We zien graag dat onze meubels fungeren als object, altijd met een duidelijke functie. Daarom kiezen we voor pure en krachtige vormen die in elke omgeving overeind blijven’, aldus Annemarie Bernasco, hoofd marketing. ‘Pastoe gaat daarom vaak een samenwerking aan met kunstenaars, zoals eerder is gebeurd met Giampaolo Babetto, de Italiaanse sieradenontwerper. Kunstenaars benaderen een meubel als object, zoals ze dat gewend zijn bij hun kunstwerken. Hierdoor creëren ze een meubel met een sterk esthetische waarde, zonder de functionaliteit los te laten. In Elisabeth hebben we een echte geestverwant gevonden!’

Kijk voor meer informatie op: www.pastoe.com

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist


Aanbevolen artikelen over Kasten: