Fikszo kasten

Onderzoek naar kasten en kastgebruik

Het traditionele rollenpatroon waarbij vrouwen kleding en textiel opvouwen, doet anno nu in Nederland nog altijd opgeld. Dat blijkt uit een onderzoek van schuifwand-kastenfabrikant Fikszo naar kasten en kastgebruik. Bijna driekwart van de vrouwen zegt alle kleding zelf op te vouwen, tegen maar 15 procent van de mannen. In de overige gevallen is sprake van een taakverdeling, waarbij de mannen alsnog het meeste aan hun vrouw overlaten.Wanneer we de schamele 1 procent van de bevolking die zegt zijn kleding nooit op te vouwen even vergeten, wordt er heel wat gevouwen in Nederland. T-shirts (83%), truien/sweaters (77%) en sokken (70%) ontkomen in de meeste huishoudens niet aan het betere vouwwerk. Stropdassen hangen meestal aan een kleerhanger of een speciale stropdashouder, en ook blouses/overhemden brengen het grootste deel van hun tijd hangend door. Toch verdwijnen ook deze kledingstukken in de nodige huishoudens opgevouwen in de kast.

Aanzicht van de kast
Hoe veel er ook gevouwen wordt, lang niet iedereen verzorgt zijn kleding tot in de puntjes. Wanneer gevraagd wordt hoe het aanzicht van de inhoud van de kledingkast is, meldt slechts 5 procent dat alles netjes ligt en perfect strak in lijn. Bijna eenderde typeert zijn kast als zeer netjes, maar ruim de helft komt niet verder dan de kwalificatie 'gaat wel'. Een échte bende schijnt het bij 2 procent van de huishoudens te zijn.

Een en ander kan natuurlijk ook te maken hebben met de hoeveelheid kleding. Nu heeft 54 procent van de respondenten geen stropdassen, en wie ze wel heeft, telt er gemiddeld 15. Opvallend detail is dat er in Oost-Nederland heel wat méér mensen zijn die geen stropdassen hebben (63%) dan in Zuid-Nederland (48%). Verder hangen en liggen er in Nederlandse kledingskasten per persoon gemiddeld 11 blouses/overhemden, 16 paar sokken, 22 onderbroeken/boxershorts/strings, 8 truien/sweaters en 16 T-shirts. Mannen in Zuid-Nederland hebben trouwens relatief veel slips of onderbroeken, terwijl de vrouwen in diezelfde regio er juist minder dan gemiddeld hebben.

Het past nét
Om al die kleding te dragen, wordt door bijna de helft van de ondervraagden (49%) meerdere malen per dag de kledingkast gebruikt. Nog eens 45 procent doet dat één maal per dag. Voor de meeste mensen (78%) geldt daarbij dat ze voldoende ruimte hebben in hun kledingkast. Bij de helft daarvan past het overigens allemaal maar nét.

Schuifwandkastenfabrikant Fikszo weet dat het met de juiste kast mogelijk is om alles te hangen en leggen zoals men zijn kleding het liefste ziet. Zo is het met Garobe Schuifwandkasten mogelijk om de hoeveelheid hang- en legruimte geheel op maat te maken, zodat kleding en textiel naar wens van de gebruiker kan worden opgeborgen. De flexibele indeling geeft daartoe letterlijk alle ruimte. Een ruime keus aan accessoires zorgt er ten slotte voor dat rekening kan worden gehouden met de verschillende soorten kleding, die elk een andere manier van opbergen vereisen.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist


Aanbevolen artikelen over Kasten: