Heuga Karpetten

TacTiles

Met de collecties van Heuga kun je heel gemakkelijk jouw karpet naar wens ontwerpen. In alle vrijheid kun je kleuren, maten en vormen kiezen. Maar daar blijft het niet bij! Wanneer je je eigen karpet samengesteld hebt, is het nu ook mogelijk het eigenhandig te leggen. De (ver)bindende factoren zijn letterlijk en figuurlijk simpele verbindingsstickers die TacTilesTM heten.Een Heuga-tapijt of -karpet kan op iedere vlakke, harde vloer, zoals parket, laminaat en steen gelegd worden. Dankzij de bijzondere bevestigingstechniek van Heuga, de zogenaamde TacTilesTM, wordt het installeren van een persoonlijk vormgegeven Heuga-tapijt of -karpet een snelle en eenvoudige klus.

Het aantal combinaties dat je met de karpettencollectie van Heuga kan maken, is bijna eindeloos. De collectie bestaat uit 5 texturen en 55 kleuren. De tapijttegels zijn leverbaar in zowel hoogwaardig polyamide als in luxueuze wolversies. Je kunt hele tegels leggen, maar ook halve tegels en/of kwarttegels, waardoor het aantal combinatiemogelijkheden nog groter wordt.

Wie eenmaal zo zijn eigen karpet heeft ontworpen, kan het snel en gemakkelijk leggen door middel van TacTilesTM. Deze doorzichtige vierkante stickers zijn verbindingsstickers die aan de backing worden bevestigd. Eén sticker houdt vier tegels op zijn plaats, waardoor in een handomdraai een aaneengesloten oppervlak van 1 m2 ontstaat.

Op de TacTilesTM wordt met inkepingen aan de zijkanten duidelijk aangegeven tot waar de tegel gelegd moet worden. Alle tegels worden op deze manier goed met elkaar verbonden en zo wordt het resultaat dat je voor ogen hebt, in een mum van tijd behaald. Eenmaal gelegd, kan het karpet indien dat nodig is gemakkelijk verplaatst worden.

Een van de grote voordelen van tapijttegels is het gemakkelijk vervangen van een tegel wanneer deze verkleurd of beschadigd is of wanneer de gebruiker een andere kleur of structuur op die plaats wil.

Ondanks de grote kleefkracht van de TacTileTM kan een tegel – ook na langere tijd – gemakkelijk verwijderd worden door de tegel gewoon los te trekken van de andere tegels.

Milieuvriendelijk
Bij het ontwerpen van de TacTilesTM is niet alleen rekening gehouden met de aspecten design en innovatie, maar ook met het milieuvriendelijkheidaspect. Het beleid van Heuga is, net als dat van haar moederbedrijf InterfaceFLOR, erop gericht om in 2020 een volledig duurzaam bedrijf te zijn en zelfs een herstellende bijdrage aan het milieu te leveren.

Zo is er met de TacTilesTM niet veel lijm nodig, iets wat zeker het geval is als tegels kamerbreed worden

geïnstalleerd: in plaats van 40-110 gram per m2 lijm te gebruiken, gebruik je met TacTilesTM slechts 5 gram per m2. De stickers bevatten nauwelijks vluchtige stoffen en zijn gemakkelijk te recyclen, ook iets wat helemaal past bij de filosofie van het bedrijf.

Kijk voor meer informatie op www.heuga.com.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist