Stop met puzzelen

bel een interieurstylist

Urenlang zitten peinzen, piekeren en puzzelen met kleuren, stoffen, materialen en meubels, maar je komt er gewoon niet uit. Een interieur inrichten is ook niet voor niets een vak. Het vak van de interieurstylist, welteverstaan. Wat doe zo iemand eigenlijk precies? En waarom zou je er überhaupt één inhuren? In de kern is het werk van de interieurstylist het ontwerpen en desgewenst vervaardigen van interieurs voor woningen of bedrijven. De stylist gaat daarbij op een creatieve manier te werk en probeert out-of-the-box naar je woonkamer, je slaapkamer of welk vertrek dan ook te kijken. Dat kan tot verrassende resultaten leiden. Vaak zijn er meer mogelijkheden dan je denkt. Ook zien stylisten vaak kans om bepaalde ruimten optisch groter te laten lijken.In de meeste gevallen zal de interieurstylist bij je thuis komen om je wensen te inventariseren. Op basis van onder meer je gezinssamenstelling, je hobby's, je smaak en je leefpatroon zal de stylist met een voorstel komen. Dat kan bijvoorbeeld aan de hand van een moodboard, waarop de stylist een impressie geeft van de sfeer. Daarmee probeert hij of zij de realiteit zo dicht mogelijk te benaderen. Vervolgens gaat de stylist aan de slag met kleuren, materialen, stoffen en meubels. Daarbij kan rekening worden gehouden met de geldende interieurtrends.

Sommige stylisten beperken zich tot advisering, andere gaan ook daadwerkelijk met hun klant shoppen om zo het interieur bij elkaar te winkelen. Veel mensen ervaren het inschakelen van een stylist als een luxe, maar dat hoeft niet zo te zijn. Omdat hij of zij kennis heeft van de markt en vaak inkoopvoordelen heeft bij groothandels, kan het kostenplaatje van de uiteindelijke inrichting heel erg meevallen.

Met speciale dank aan Ulanda van den Brink van Interieurstyliste ULANDA

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist