Een hotel chique interieur

inspiratie

Je bent vast wel eens een chique hotel ingestapt, en uiteindelijk vertrokken met de gedachte: ‘wauw, als ik dit thuis eens zo neer kon zetten’. Hotels weten nu eenmaal precies hoe ze een chique interieurstijl perfect tot uitwerking kunnen brengen. Maar hoe zorg jij nu dat jij thuis ook zo’n hotel chique interieur krijgt? We geven je graag wat tips en inspiratie.

1. Doe fysiek inspiratie op

Ga een aantal chique hotels af zoals bijvoorbeeld deze geweldige hotels in Antwerpen, en kijk hoe ze het daar aangepakt hebben. Je komt gegarandeerd dingen tegen die jij thuis ook makkelijk zo kunt doen. Specifieke schilderijen bijvoorbeeld, materialen of stoffen. Die chique uitstraling zit hem vaak in de kleine dingen!

2. De kleine dingen

Het zijn vaak namelijk de details en de kleine dingen die de chique hotels deze specifieke luxe uitstraling geven. Denk bijvoorbeeld aan de sfeerverlichting; in de chique hotels is er vaak voor een specifieke soort en stijl verlichting gekozen, een stijl die je thuis waarschijnlijk nog niet hebt. Doe dus vooral inspiratie op in de luxe hotels in steden zoals Amsterdam en Antwerpen, en let goed op de details! De kans is groot dat jij het grootste deel van deze details thuis na kunt bootsen. Door de plafondverlichting te vervangen voor luxe spotjes bijvoorbeeld.

3. Een moderne uitstraling

Dat chique interieur is enigszins vergelijkbaar met de moderne interieurstijl die je in vele woningen terug kunt zien. Het grote voordeel hiervan is dat ook de winkels hier genoeg items voor in de schappen hebben liggen. Bij de moderne inrichting staat één punt centraal: ruimte. Hoe minder ditjes en datjes je in huis hebt liggen, hoe eerder je een chique uitstraling neerzet. Begin dus met een grote schoonmaak, en bewaar alleen de items die je echt perse als onderdeel van je interieur wilt hebben. Geef alle muren een likje (witte of neutrale) verf, en ga helemaal opnieuw aan het inrichten!

4. Kies een thema

Het inrichten van een chique interieur kan een stuk makkelijker worden wanneer je een specifiek thema kiest: of dit nu een creatief thema of een kleurenthema is. Door een thema te hanteren kun je deze stijl makkelijk in de hele woning terug laten komen.

5. Ben specifiek met materialen

Kies niet zomaar het eerste beste materiaal, maar ga echt op zoek naar de materialen met een chique uitstraling. Heb je geen budget voor marmeren vloeren, dan is er ook vast een nepvariant te vinden die je een stuk minder geld kost! Combineer deze chique materialen vervolgens met natuurlijke materialen, en je huis ziet er in no-time hotel chique uit!

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist