Barbecue kopen gas of elektrisch

Wat is het verschil?

De avonden zijn weer langer en de lente is begonnen. Tijd om dus weer lekker de tuin in te gaan en te gaan genieten van de lange zomeravonden. En laten we eerlijk zijn wat is er nu lekkerder en gezelliger dan met vrienden een avond barbecueën? Je kunt tegenwoordig ook qua barbecues door de bomen het bos niet meer zien, want de keuze is enorm. Uiteraard blijf je altijd de liefhebbers houden voor het ‘echte’ barbecueën op houtskool. Dit is dan ook de meest traditionele manier en de pret begint vaak al bij het aansteken van de barbecue. De welbekende smaak van houtskool, heb je vaak ook niet bij een elektrische of bijvoorbeeld een gas barbecue. Door de houtskool krijg je een lekkere geur en smaak aan het vlees. Maar wat nu als ik een keuze moet maken tussen een elektrische of een gas barbecue? Wat zijn daar de voor- en nadelen van en wat is eigenlijk precies het verschil?


Gas barbecue
Het grootste voordeel van een gas barbecue is eigenlijk dat hij vrijwel direct op temperatuur is. Ook is de temperatuur goed controleerbaar. Ten opzichte van een houtskool barbecue zijn er geen schadelijke stoffen door verbranding van kolen wat je op je voedsel krijgt. Het nadeel is echter wel dat je gas uit een gasfles gebruikt en deze uiteraard ook op kan raken. Ook is het niet mogelijk om te roken op een gas barbecue.

Elektrische barbecue
Het grootste voordeel van een elektrische barbecue is dat hij overal te gebruiken is waar een contactpunt beschikbaar is. De barbecue blijft het altijd doen ten opzichte van een gas barbecue die stopt als de gasfles leeg is. Pas als er geen stroom meer is werkt hij niet meer. Ook hierbij is de temperatuur goed regelbaar ( hoewel minder dan bij gas ) en binnen een paar minuten is hij al warm.

De uiteindelijke conclusie is dus dat er dus eigenlijk niet zo heel veel verschil in zit. Vind je het belangrijk om overal te kunnen barbecueën dan is een elektrische barbecue iets voor jou, omdat je hem vrijwel overal kunt aansluiten. Ben je er meer voor om toch de gezellige barbecue sfeer te hebben, maar gezonder te barbecueën en snel aan de slag te kunnen dan kun je beter kiezen voor een gas barbecue. Zou je graag goed advies willen over wat voor soort barbecue het beste bij jou past? Klop dan eens aan bij een erkend 5-sterrenspecialist zij staan garant voor een eerlijk advies, garantie en de service die verwacht mag worden bij het aanschaffen van een barbecue.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterren­specialist
Vind uw 5-Sterren­specialist