Jaga radiatoren

Vloerverwarming + DBE-radiatoren = optimaal comfort

Steeds meer woningen worden voorzien van vloerverwarming. Behalve vele voordelen heeft deze manier van verwarming echter één groot nadeel: het is niet mogelijk om snel te reageren op temperatuurschommelingen. Vooral in voor- en najaar treden die wisselingen in het Nederlandse klimaat veelvuldig op. Met DBE-radiatoren heeft Jaga een systeem dat veranderingen van temperatuur razendsnel ondervangt. Bijkomend voordeel is bovendien dat de combinatie van vloerverwarming en DBE-radiatoren een energiebesparing tot bijna 33 procent kan opleveren. Dat zorgt voor een optimaal comfort in huis, in de portemonnee en voor het milieu.

Of mensen nu vloerverwarming of radiatoren hebben, ze kiezen meestal standaard voor een temperatuur van ongeveer 20 graden. Aangezien vloerverwarming traag is bij zowel opwarming als afkoeling, wordt die 20 graden over het algemeen overdag én 's nachts aangehouden. Het zet immers weinig zoden aan de dijk als de vloerverwarming een halfuurtje voor het opstaan pas begint aan zijn taak. Op momenten dat er overdag gedurende enkele uren opwarming van buitenaf komt, zoals bij felle zon, heeft ook het afslaan van de thermostaat weinig effect op de binnentemperatuur Het aangename comfort van de vloerverwarming kan daardoor worden tenietgedaan. Met DBE-radiatoren van Jaga kunnen dit soort effecten grotendeels buitenspel worden gezet.

Perfect aanvullen
Radiatoren met Dynamic Boost Effect (DBE) van Jaga kunnen razendsnel reageren op temperatuurschommelingen. De Low H2O-radiatoren bevatten slechts 10 procent van de hoeveelheid water van een ‘normale' radiator en kunnen dus snel opwarmen en afkoelen. Het DBE-systeem zorgt ervoor dat warmte vanuit de radiator zich binnen korte tijd door de hele kamer verspreidt. En dat vrijwel geruisloos en tegen stroomkosten van nog geen euro per jaar.

Vloerverwarming en DBE-radiatoren kunnen elkaar dan ook perfect aanvullen als ze op de juiste manier worden ingesteld. Zo kan de vloerverwarming zorgen voor een constante basistemperatuur van bijvoorbeeld 18 graden, terwijl de DBE-radiatoren dan alleen bijverwarmen wanneer dat nodig is. De vloerverwarming verbruikt hierdoor standaard veel minder energie. Slechts een beperkt deel van die energie is nodig om de DBE-radiatoren op de juiste momenten hun werk te laten doen: 's ochtends kort voor het opstaan om de temperatuur snel op het gewenste niveau te brengen, en af en toe overdag om de 20 graden te handhaven. En schijnt de hele dag de zon om het huis genoeg te verwarmen, dan hoeven de DBE-radiatoren al bijna helemaal niet in actie te komen.

Aangenaam binnenklimaat
In een gemiddelde etmaal in het Nederlandse klimaat levert de combinatie van vloerwarming en DBE-radiatoren gedurende zeven tot twaalf uur energie- en comfortvoordeel op. Vooral in het voor- en najaar en op sombere dagen in de zomer doen deze voordelen zich duidelijk gelden. Buiten kan de temperatuur dan behoorlijk stijgen en dalen, terwijl in huis constant een aangenaam binnenklimaat wordt behouden. En als het buiten niet al te koud is, kan de vloerverwarming dan zelfs gerust nog even uit blijven.

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Verwarming?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist