Belangrijke investeringen voor je woning

Wanneer je de kans hebt

Voor veel mensen is hun woning een lopend project dat nooit af komt. Tegen de tijd dat je het ene klusje gedaan hebt, is het andere alweer aan onderhoud toe. Zo blijf je, als het goed is en je de waarde van je woning wilt bewaken, altijd investeren in je woning. Dat betekent dat je soms eerst een tijdje moet sparen om de volgende klus te kunnen uitvoeren. We zetten een aantal zaken op een rijtje die de moeite waard zijn om zo snel mogelijk door te voeren zo gauw je het geld en de tijd beschikbaar hebt.

Waterontharder

In Nederland wordt uit verschillende bronnen water opgepompt. Uit welke bron jouw water komt, is afhankelijk van waar je woont. Afhankelijk daarvan is ook weer het kalkgehalte in het water dat jouw woning bereikt. We spreken van ‘hard water’ wanneer het kalkgehalte relatief hoog is. Het gevolg van hard water is kalkaanslag. Dit is in de wasbak, het toilet of aan de kraan nog wel makkelijk weg te werken, maar in je wasmachine, afwasmachine en douchekop wat minder. Het gevolg hiervan kan zijn dat deze zeken eerder kapot gaan. Dat kun je voorkomen door te investeren in een waterontharder, die het kalkgehalte in het water dat binnenkomt reduceert. Dat is een investering die je wasmachine of afwasmachine kan redden. Klik op de link voor meer informatie over waterontharders.

Spouwmuren isoleren

Is jouw woning na 1960 gebouwd, dan kun je er zeker van zijn dat je een spouwmuur hebt. Dat wil zeggen: een binnenmuur en een buitenmuur met ruimte daartussen. Deze ruimte leent zich uitstekend om op te vullen met isolatiemateriaal. Het isoleren van je spouwmuren zorgt ervoor dat warmte in je woning blijft en kou beter buiten gehouden wordt. In de zomer zul je erdoor merken dat het binnen langer koel blijft. Spouwmuurisolatie is een relatief eenvoudige ingreep die ook niet extreem duur is, zeker niet wanneer je de handen ineen slaat met je buren. Klik op de link voor meer info over spouwmuurisolatie.

Dak isoleren

Een huis is eigenlijk net als een mens. Zoals bij ons er veel warmte ontsnapt aan het lichaam vanuit het hoofd, ontsnapt er bij een huis veel warmte door het dak. Dat is ook logisch, want warmte stijgt, maar het is ook zonde van de kosten die je maakt om je huis warm te stoken. Om ervoor te zorgen dat er minder warmte ontsnapt, kun je het dak van je woning laten isoleren. Deze investering betaalt zich terug door een lagere energierekening en is daarom zeker de moeite waard om te maken.

Inductie

Hoewel aardgas anno 2020 niet op z’n duurst is, zit het erin dat de prijs hiervan de komende jaren weer gaat oplopen. In principe is aardgas verstoken simpelweg duurder en minder duurzaam dan gebruikmaken van elektriciteit. Met dat in het achterhoofd is het een goede keuze om te investeren in een kookplaat voor inductie. Zo verbruik je stroom in plaats van gas, wat ook verstandig is met het vooruitzicht op het feit dat we uiteindelijk allemaal aardgasvrij moeten wonen. Ook is inductie een stuk veiliger met kleine kinderen in huis, omdat de plaat niet heet wordt.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Bouwtrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist