Bouwtrends

Klussen, bouwen en verbouwen

EEN GOED ADVIES IS GOUD WAARD! Op WonenWonen.nl vindt u veel informatie over Bouwtrends. Wij inspireren u graag, maar er gaat niets boven een persoonlijk advies. Gelukkig zijn er nog bedrijven die het bieden van service net iets hoger in het vaandel hebben staan. Als u zeker wilt weten dat u goed wordt geholpen, informeer dan bij een van onze 5-sterrenspecialisten.

Vind stijlen in Bouwtrends

Permanent oude voegen opfrissen? Bouwtrends

Permanent oude voegen opfrissen?

Zo gepiept met deze tips!

Overleef een verbouwing Bouwtrends

Overleef een verbouwing

dankzij deze 5 tips

Een verbouwing Bouwtrends

Een verbouwing

Wat zijn de gemiddelde kosten

Underlayment Bouwtrends

Underlayment

breed toepasbaar

Een nieuw huis bouwen Bouwtrends

Een nieuw huis bouwen

Wat zijn de gemiddelde kosten?

Je woning verbouwen? Bouwtrends

Je woning verbouwen?

Waar moet je aan denken

een betrouwbare loodgieter Bouwtrends

een betrouwbare loodgieter

zo herken je er een

Welke vloerisolatie Bouwtrends

Welke vloerisolatie

heb ik nodig?

6 tips om jouw huis duurzamer te maken Bouwtrends

6 tips om jouw huis duurzamer te maken

Duurzaamheid is echt een hot item.

Een daklekkage te repareren Bouwtrends

Een daklekkage te repareren

De beste manier om dit te doen

Je huis isoleren Bouwtrends

Je huis isoleren

goedkoper dan gedacht

Goed stucwerk Bouwtrends

Goed stucwerk

Hoe werkt het

Klustips Bouwtrends

Klustips

Hoe lijm je EPDM vast op de dakgoot?

Geld besparen Bouwtrends

Geld besparen

door slim te wonen

Duurzaam verbouwen Bouwtrends

Duurzaam verbouwen

met huis isolatie

Asbest in je woning Bouwtrends

Asbest in je woning

deze stappen moet je ondernemen

Een uitbouw aan je woning Bouwtrends

Een uitbouw aan je woning

Tips om te besparen

Renoveren? Bouwtrends

Renoveren?

Pak het slim aan

Lekkage voorkomen? Bouwtrends

Lekkage voorkomen?

Deze dingen kun je zelf doen

Het installeren van een warmtepomp Bouwtrends

Het installeren van een warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Daklekkage voorkomen Bouwtrends

Daklekkage voorkomen

Hoe doe je dat?

Gevelreiniging Bouwtrends

Gevelreiniging

Altijd een goed idee

Bouwtrends door de jaren heen

De bouw is nog steeds een van de grootste sectoren in Nederland. Het is daarom interessant om te kijken welke bouwtrends er zijn. In de loop der jaren is er een duidelijke beweging te zien in de bouwtrends. Waar vroeger de nadruk werd gelegd op esthetiek en techniek, is dat nu vooral duurzaamheid en efficiency.

De huidige bouwtrends

Duurzaam omgaan met energie speelt een steeds grotere rol in ons leven. Het daarom niet verwonderlijk dat energiezuinig bouwen een van de belangrijkste bouwtrends van dit moment is. De isolatie eisen voor buitenmuren, daken, vensters en vloeren worden steeds strenger. Om een bouwvergunning te verkrijgen moet een woning aan al deze bouwtrends voldoen.

Een van de andere bouwtrends komt voort uit het feit dat bouwgrond steeds duurder wordt. Hierdoor zijn we genoodzaakt om steeds efficiënter met de beschikbare ruimte om te gaan. Slim gebruik maken van schuif- en spiegelwanden om een woning open en gezellig te maken. Dat behoort tot de bouwtrends van dit moment. Door goed te kijken naar de laatste bouwtrends, kun je niet alleen inspiratie opdoen over het uiterlijk van je nieuwe woning of kantoor. Je kan ook tips opdoen over materiaalkeuze, duurzaamheid of ruimtebesparing.

Airconditioning
Nederlanderskomt plaatsen steeds vaker aiconditioning in hun woning.  En waarom niet? In warme oorden is het heel normaal dat iedere woning voorzien is van airconditioning.Terwijl het buiten onaangenaam warm of koud is, zorgt airconditioning er voor dat de temperatuur en luchtvochtigheid in huis aangenaam is en blijft.

Architectuur
De dienstverlening van een architect is zeer breed. Architecten zijn tijdens het gehele bouwproces een handige partner. Ze kunnen bouwvergunningen leveren en offerte van aannemers vergelijken of beoordelen. Bovendien kan een architect toezicht houden tijdens het bouwproces. Architectuur bespaart geld en ontzorgt. is Architectuur zorgt er voor dat een woning als gegoten zit.

Bouwen en verbouwen
Met bouwen en verbouwen werk je aan het verbeteren van de kwaliteit van je woning. Zelf bouwen en verbouwen is minder moeilijk dan je denkt, zeker als je bij het bouwen en verbouwen professionele hulp inschakelt. Let daarbij wel goed op met wie je in zee gaat.

Daglicht in huis
Een donkere zolderkamer ziet er heel anders uit na het plaatsen van een dakraam. Woonruimtes met een plat dak zijn gemakkelijk van meer daglicht te voorzien door het plaatsen van lichtkoepels. Ieder huis kent wel een kamer, die niet grenst aan een buitenmuur of dak. Hierdoor kan er geen daglicht in huis  komen. Zelfs voor deze ruimtes zijn er oplossingen om daglicht in huis te halen. Er zijn verschillende mogelijkheden om meer daglicht in huis te halen.

Deuren
Door goed na te denken over het gebruikte materiaal van je deuren, kun je er een persoonlijk accent aan geven. Het is natuurlijk wel belangrijk om te kijken of de deuren passen bij de rest van je inrichting. De uitstraling van deuren is gemakkelijk aan te passen door ze te voorzien van ander beslag.

Kozijnen
Kozijnen zijn de blikvanger van je woning. Bij een eventuele vervanging is het slim om de verschillende soorten kozijnen goed met elkaar te vergelijken. Ze hebben ieder hun eigen voor- en nadelen. Waar veel mensen alleen naar het uiterlijk kijken, hebben kozijnen ook een belangrijke beveiligingsfunctie. Hoe beter de kozijnen, hoe kleiner de kans op een inbraak.

Schilderwerken
Een likje verf kan je woning er compleet anders uit laten zien. De kleur van de schilderwerken draagt namelijk voor een groot deel bij aan de uitstraling en de sfeer die je kamer uitstraalt. Schilderwerken moeten natuurlijk zo goed mogelijk uitgevoerd worden.

Trappen
Met trappen kom je van de ene naar de andere verdieping. Toch zijn trappen meer dan slechts een handig attribuut. Door er persoonlijke elementen aan toe te voegen kunnen, maak je van trappen een blikvanger in je hal of woonkamer.

Verwarming
Sier- of designradiatoren mogen gezien worden zijn steeds vaker ware kunstwerken. Verwarming is dus niet alleen nuttig, maar kan ook erg mooi zijn.  In de badkamer wordt het aangename vaak met het nuttige gecombineerd. In de badkamer wordt voor de verwarming vaak een zogenaamd laddermodel gebruikt, war je tevens je handdoeken aan kunt drogen.

Zonnepanelen
Zonnepanelen zijn een duurzame energiebron. Je voorziet je huis van stroom zonder dat je het mileu belast. De zon komt immers idere dag weer op. Bovendien verdienen zonnepanelen zich al snel terug door de lage energierekening

Een specialist kent alle bouwtrends

Actuele bouwtrends zijn vaak gekoppeld aan zeer technische installaties en innovatieve bouwmaterialen. Bovendien zorgt de continue veranderende wetgeving er voor dat bouwtrends bestaan uit complexe materie, die vakkennis en ervaring vereisen. Het is daarom goed je te laten begeleiden door een specialist. Deze is op de hoogte van alle bouwtrends. Doordat hij de weg weet in de wereld van de bouwtrends, bespaar je een hoop tijd en geld door een specialist in te schakelen.