Samsung TV line-up

‘Reducing CO2’-certificaat

Samsung is al zestien jaar wereldwijd marktleider op het gebied van TV en onderneemt verschillende stappen om vervuiling te verminderen. Onlangs hebben onder andere de nieuwste Neo QLED’s het ‘Reducing CO2’-certificaat van het klimaatadviesbureau Carbon Trust ontvangen.

 

Carbon Trust is wereldwijd actief met de missie om de transitie naar een koolstofarme toekomst te versnellen. Het ‘Reducing CO2’-certificaat betekent dat de ecologische voetafdruk van een product ieder jaar kleiner wordt. Het certificaat wordt via internationaal erkende normen1 toegekend nadat onderzocht en bekend is hoeveel broeikasgassen een product tijdens de hele levenscyclus genereert.

​Dit jaar ontvingen elf modellen uit Samsungs 2022 TV line-up het certificaat. Drie Neo QLED 8K-modellen, drie Neo QLED 4K-modellen, twee QLED-modellen, twee Lifestyle TV-modellen en een Crystal UHD TV zijn onderscheiden. Zowel het productgewicht als het energieverbruik van deze producten zijn teruggebracht.

​Tijdens Samsungs keynote-event op CES 2022 onthulde Jong-Hee (JH) Han, hoofd van Samsungs Visual Display Business, de “Together for Tomorrow”-visie. Het besef dat de creatie van een duurzamere toekomst het beste te bereiken is door samenwerking, staat hierin centraal.

​Samsungs Visual Display Business maakt Together for Tomorrow direct concreet door dit jaar zo’n 30 keer meer gerecycled plastic te gebruiken bij de productie van displayproducten dan in 2021. Samsung gaat de komende jaren ook het gebruik van gerecyclede materialen in alle mobiele en huishoudelijke apparaten uitbreiden. De doelstelling is om in 2030 wereldwijd 500.000 ton gerecycled plastic in producten te gebruiken.

​Daarnaast zijn er andere duurzame initiatieven die de hoeveelheid afval die voortkomt uit verpakkingsmateriaal van Samsung-producten proberen te minimaliseren. Zo is het ‘Eco-Packaging’-programma, waarbij je de verpakking van je TV als meubilair of accessoire kunt hergebruiken, dit jaar verbeterd. Voor de productverpakkingen is 90% minder inkt nodig en het gebruik van nietjes is verleden tijd.

​Verder heeft Samsung SolarCell Remote uitgebreid. Concreet betekent dit dat in alle TV’s van 2022 zonnepanelen zijn ingebouwd, die het batterijverbruik terugbrengen. Daarnaast heeft Samsung een nieuw materiaal ontwikkeld en toegepast in de hoge resolutie monitor S8. Het is gemaakt van gerecycled plastic afval uit de oceaan.

Over Samsung Electronics
Samsung Electronics inspireert mensen en creëert de toekomst met vernieuwende ideeën en technologieën. Wij zijn toonaangevend in de wereld van TV’s, smartphones, wearables, tablets,huishoudelijke apparaten, netwerksystemen, geheugen, systeem-LSI, gieterij en LED-oplossingen.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Beeld en Geluid?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist